Dolar 2.70'i test ediyor

Dolar 2.70'i test ediyor

Dün 2.69'un üstünde kapanış yapan dolar bugüne de yükselişle başladı

A+A-

Asya piyasaları mali krizden bu yana en düşük seviyede gelen Çin GSYH verisi sonrasında yönsüz seyrediyor. İçeride ise kur dün test ettiği zirvenin de hafif üzerinde seyrediyor. Dolar bu sabah itibariyle 2.6937 seviyesinde.

Çin Ulusal İstatistik Bürosu’nun rakamlarına göre Çin’in gayrisafi milli hasılası bu yılın ilk üç ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7 büyüdü. Ekonomistlerin beklentisi paralelindeki büyüme bir önceki çeyrekte yüzde 7.3 olarak gerçekleşmişti.

TSİ 07:01 itibarıyla Nikkei Endeksi yüzde 0.04, Hang Seng Endeksi yüzde 0.13, Sydney Borsası yüzde 0,82, Şanghay Borsası 1.11 ekside; Seul Borsası ise yüzde 0.21 artıda.

Yatırımcıların ilk büyük şirket bilanço açıklamaları ve mütevazı ekonomik verilerine odaklandığı ABD borsaları yönsüz kapandı.

Güçlenen petrol ve JP Morgan Chase gelirleri Dow Jones ve S&P 500’ü yükseltirken Nasdaq geriledi.

Dow Jones günü yüzde 0,33, S&P 500 yüzde 0.16 artıda; Nasdaq ise yüzde 0.22 ekside kapattı.

JP Morgan’ın net geliri bu yılın ilk çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemindeki 5.27 milyar dolar ya da hisse başına 1.28 dolardan 5.91 milyar dolar ya da hisse başına 1.45 dolara yükseldi.

ABD'de perakende satışlar üç aydır devam eden düşüşün ardından martta yüzde 0.9 yükselerek geçen yılın aynı ayından bu yana en keskin artışı kaydetti. Otomotiv dışındaki çekirdek satışlar da yüzde 0.4 arttı.

Reuters anketine katılan ekonomistler, perakende satışların yüzde 1, çekirdek endeksin ise yüzde 0.6 artmasını bekliyordu.

ABD'de üretici fiyatları ise dört aydır süregelen düşüşün ardından martta beklentiler seviyesinde yüzde 0.2 artarak tekrar yükselişe geçti.

Gıda ve enerji fiyatlarını içermeyen çekirdek üretici fiyatları endeksi de yüzde 0.2 ile beklentilerin üzerinde arttı.

Uzmanlar, üretici fiyatlarının Mart'ta yüzde 0.2, çekirdek endeksin yüzde 0.1 artmasını bekliyordu.

ABD’de bugün New York Fed imalat endeksi, kapasite kullanım oranı ve sanayi üretimi verileri açıklanacak.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.