Dolar 2.85'i zorluyor

Dolar 2.85'i zorluyor

TL'de siyasi belirsizlik ve jeopolitik risklerin baskısı devam ederken, dolar/TL 2.8493'e kadar yükselerek tarihi zirvesini yeniledi.

A+A-

TL'de siyasi belirsizlik ve jeopolitik risklerin baskısı devam ederken, dolar/TL 2.8493'e kadar yükselerek tarihi zirvesini yeniledi.

Bu sabah saat 0845'de 2.8373/2.8419 seviyesinde olan dolar/TL, saat 1019'da 2.8462/2.8470 seviyesinden işlem görüyor.

Bir bankanın döviz işlemcisi, "Siyasi belirsizlik ve jeopolitik risklerin etkisiyle dolar/TL'de rekor seviyelere yükseliş sürüyor. Ancak erken seçim fiyatlaması için hâlâ yer olduğunu düşünüyorum. Öte yandan Fed'in Eylül'de faiz artırımına gideceği beklentileri giderek artıyor. Genel olarak bütün gelişmekte olan piyasalardan bir çıkış eğilimi söz konusu. Piyasalar ayrıca yarınki PPK toplantısını da bekliyor. Faizlerde bir değişiklik beklenmese de para politikasında sadeleştirmeye yönelik bir açıklama yapılıp yapılmayacağına bakılacak" dedi.

AKP ve CHP arasındaki görüşmelerden koalisyon kurulmasına dönük bir anlaşma çıkmamasının ardından AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu bugün saat 1400'de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşecek.

TCMB'nin yarınki PPK toplantısında ise ağırlıklı olarak kısa vadeli faizlerin sabit tutulması beklenirken, TCMB'nin para politikasında sadeleşme çalışmaları için Ağustos ayını işaret etmesiyle birlikte, politika faizi ile faiz koridorunun alt bandında artırım da beklentiler arasına girdi.

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.