Dolar 2.97 TL'nin üzerinde

Dolar 2.97 TL'nin üzerinde

OECD'nin büyüme tahminini revize etmesi ve petrol fiyatlarındaki değişiklik küresel risk iştahını negatif etkiliyor

A+A-

Dün Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütünün (OECD) büyüme tahminlerini aşağı yönlü revize etmesi ve Brent petrolün varil fiyatının 35 doların üzerinde tutunamayarak düşüşe geçmesi, küresel piyasalarda hafta başından itibaren artan risk iştahını negatif etkiledi. Bu durum ise dolara olan talebin artmasına neden oldu.

Dolar/TL, dün en düşük 2,95 sınırına kadar geriledikten sonra söz konusu gelişmenin etkisiyle yükselişe geçerek 2,97'nin üzerini test etti ve ve günü 2,9685'ten tamamladı.

Bugün ise ABD'de açıklanacak ocak ayı enflasyon verisi öncesinde yükseliş eğilimini sürdüren dolar/TL, 2,9752'yi gördükten sonra şu dakikalarda 2,9730 seviyelerinden işlem görüyor.

Analistler, ABD Merkez Bankası (Fed) politikalarına yön vermesi açısından bugün açıklanacak enflasyon verisinin önem taşıdığını vurgulayarak, söz konusu verinin dolar/TL'nin yönü üzerinde belirleyici olabileceğini dile getiriyor.

Dolar/TL'nin 2,97'nin üzerinde kalıcılık sağlaması durumunda 2,99 seviyelerinin gündeme gelebileceğini aktaran analistler, aşağı yönlü hareketlerde ise 2,9550'nin destek konumunda bulunduğunu ifade ediyor.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.