Dolar 3 haftanın zirvesinde

Dolar 3 haftanın zirvesinde

Hafta başından itibaren yükselişine devam eden Dolar/TL 2,98'i aşarak yaklaşık 3 haftanın en yüksek seviyesini gördü.

A+A-

Hafta başından bu yana yükselişini sürdüren dolar/TL, dün analistlerin direnç olarak nitelendirdikleri 2,95 seviyesinin aşılmasının ardından alımların güçlenmesi ile 2,9801'e çıkmıştı.

Bugün Asya piyasalarında güne yatay başlayan dolar/TL, gördüğü en düşük 2,9733 seviyesinden yükselişe geçti. Yurt içinde bankalararası piyasanın açılışında yaklaşık 3 haftanın en yüksek seviyesi olan 2,9841'i gören dolar/TL, şu dakikalarda 2,9770'ten alıcı buluyor.

Avro/TL de uluslararası piyasada avro/dolar paritesindeki sakin seyre karşın 3,3347'ye kadar yükseldikten sonra şu dakikalarda 3,3220 seviyesinde dengelendi.

Analistler, küresel piyasalarda petrol fiyatları, ekonomik aktiviteye ilişkin tedirginlikler ve merkez bankalarının politikalarına ilişkin belirsizliklerin volatilitenin artmasına yol açtığını belirterek, bu konularda piyasa beklentilerini şekillendirecek veri ve açıklamaların, piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını ifade ediyor.

Teknik olarak dolar/TL'de 2,95'in destek konumuna geldiğini dile getiren analistler, bu seviyenin üzerinde kalıcı olunması durumunda 3,00'ın psikolojik direnç olarak takip edileceğini tahmin ediyor. 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.