Dolar, 4 TL seviyesinde kalmaya devam edecek

Dolar, 4 TL seviyesinde kalmaya devam edecek

Commerzbank'a göre ABD Doları 4 TL civarında kalmaya devam edecek

A+A-

Commerzbank, TCMB'nin Nisan 2017'de yaptığı gibi dün de piyasaların beklendiğinin üzerinde bir faiz artırıma giderek sürpriz yaptığını ancak bu duruşun sürdürülebilirliği konusunda belirsizliğin Türk Lirası üzerinde beklenen etkinin görülmesini engellediğini savundu. 

Erken seçime giden bir siyasi sürecin başladığı ortamda TCMB'nin faiz artırımına gitmesinin daha etkileyici olduğunu ifade eden Commerzbank, TCMB politikasının seçimler sonrasında nasıl şekilleneceğine yönelik belirsizliğin kurun seyrinde etkili olduğunu öne sürdü. 

"Piyasanın, bu tür faiz artırımlarının gerektiğinde yapılmaya devam edileceği konusunda kanıta ihtiyacı var" ifadelerini kullanan Commerzbank, önümüzdeki dönemde siyasetin giderek daha fazla rol oynamasının beklendiğine işaret etti. 

"TCMB bugün faiz artırmış olabilir, ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimleri kazanacağı öngörüldüğünde bu faiz artırımlarına 3 ay sonra devam edebilecek mi? Erdoğan politikalar, ekonomi yönetimi dahil, üzerinde daha sıkı kontrole sahip olduğunda düşük faiz vizyonunu takip etmeyeceğini öngörmek zor" değerlendirmesini yapan Commerzbak, "Bu durumun TCMB'nin fonksiyonunu nasıl etkileyeceği açık değil. Ancak bu Türk Lirası için önemli bir durum. Şu an için ABD Doları-Türk Lirası paritesinin 4 lira civarında kalmaya devam etmesini, sorularımıza yanıt buluna kadar bunun devam etmesini bekliyoruz" dedi. 

Etiketler : , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.