Dolar 5.75 TL'yi geçti

Dolar 5.75 TL'yi geçti

Geçen hafta 5.68'e kadar gerileyen dolar/Tl bu haftaya yükselişle başladı ve 5.75'in üstünü gördü

A+A-

Geçen hafta 5.68'e kadar gerileyen dolar/Tl bu haftaya yükselişle başladı ve 5.75'in üstünü gördü. Dolara oranla daha sakin bir seyir izleyen ve euro 6.33'ü geçtikten sonra 6.29 seviyesinde hareket ediyor

Ahlatcı Yatırım'dan konu ile ilgili olarak Foreks'e açıklama yapan Yatırım Araştırma Müdürü Mehmet Barış Ürkün'ün değerlendirmede USD/TRY'de kısa vadede 5,76-5,77 direnç seviyelerinin takip edilebileceğini vurguladı.
Barış Ürkün yaptığı açıklamada, USDTRY'nin geçen hafta içinde 5,68 seviyesinin çok altında geri çekilmeler görmeden oluşturduğu destek bölgesini korumaya devam ederken, ABD Doları tarafında değer kazanımı ile birlikte tekrar 5,70 üzerinde fiyatlanmaya devam ettiğini kaydetti.

Ürkün, benzer beklentiler devam ederken Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz indirim beklentisinde iyimserliğin artmasının, veri akışının sakin olduğu piyasada 50 Günlük Ağırlıklı Ortalaması olan 5,74 seviyelerinin test edilmesine neden olduğunu söyledi ve "Bir süre daha 5,70 üzerinde fiyatlamaların devamını ve ülke risk primi olan CDS’in 311 seviyesini görmesi ve gün içerisindeki haber akışında Türkiye’nin Ankara’da S-400 testlerine başlaması sonucunda son günlerde meydana gelen ABD-Türkiye ilişkilerindeki iyimserliğin azalmaya başlaması ile birlikte kurda kısa vadede 5,76-5,77 direnç seviyelerini takip edebiliriz." diye konuştu..

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.