Dolar 5.75'in üstünde güne başladı

Dolar 5.75'in üstünde güne başladı

Dolar/TL güne 5,75 seviyesinde başladı, Hazine ihaleleri izlenecek

A+A-

- Dün ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin'in, "Rusya'dan S-400 aldığı için Türkiye'ye yaptırım seçeneklerine bakıyoruz. Fakat henüz karar vermedik." açıklamasının ardından 5,75 seviyesinin üzerine çıkan Dolar/TL, bugüne de aynı seviyede yatay bir seyirde başladı.
    - Hazine 2 yıllık sabit kuponlu ve 5 yıllık TÜFE'ye endeksli iki tahvil ihalesi gerçekleştirecek.
    - Dolar/TL bugün en düşük 5,7418, en yüksek 5,7539 seviyesini gördü.

    - TCMB ağırlıklı ortalama fonlama maliyeti yüzde 19,62 (Önceki yüzde 19,59) oldu.
    - BIST gecelik repo faiz oranı yüzde 18,81 olarak gerçekleşti (Önceki yüzde 19,12).
    - İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın beş haftalık bir süre için askıya alınacak parlamentonun son oturumunda ikinci kez gündeme getirdiği erken seçim, muhalefet tarafından tekrar reddedildi.
    - Yeni bir siyasi hareketin kuruluş hazırlıklarını başlatan Ali Babacan, "2020’ye kalmadan partiyi kuracağız. Ülkenin başarılı yıllarında mutfakta olan ekiple birlikte çalışıyoruz." dedi.
    - İtalya'da geçen hafta kurulan popülist-merkez sol koalisyon hükümeti parlamentodan ilk güven oyunu tartışmalar ve protestolar eşliğinde aldı.
    - ABD Başkanı Donald Trump’tan İran’ın Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile olası bir görüşmeye ilişkin bir kez daha olumlu bir mesaj geldi. 
    - Çin'de üretici fiyatları Ağustos ayında son 3 yılın en keskin düşüşünü yaşadı. 
    - IMF İcra Kurulu, Bulgar ekonomist Kristaline Georgieva'nın Christine Lagarde'nin yerine IMF Başkanı olması teklif edilen tek aday olduğunu bildirdi.
    - Düşünce kuruluşu New Financial'a göre, Britanya'nın Avrupa Birliği'nde ayrılmasından sonra AB'nin finansal hizmetler tahtına büyük olasılıkla Fransa oturacak.
    - Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı gerçekleştirilecek (15.00).
    - Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross ile bir araya gelecek ve ortak bir basın toplantısı düzenleyecek (10.45). 
    - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross ve beraberindeki heyeti kabul edecek (13.00). 
    - ABD'de NFIB küçük işletmeler iyimserlik endeksi (13.00), JOLTS açılan iş (17.00), API haftalık petrol stok (23.30) verileri takip edilecek.
    - İngiltere Maliye Bakanı Sajid Javid, Parlamentoda soruları  yanıtlayacak (13.30).
    - İngiltere Merkez Bankası(BoE) Başkanı Mark Carney, Dış İlişkiler Konseyi'nde konuşma yapacak (15.00).


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.