Dolar 7.82 TL'nin altına geriledi

Dolar 7.82 TL'nin altına geriledi

Dolar yarın yapılacak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası toplantısı öncesi 7.82'nin altını gördü.

A+A-

BORSATEK.COM - Dolar yarın yapılacak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası toplantısı öncesi 7.82'nin altını gördü. Geçen hafta 7.96 ile tarihindeki en yüksek seviyeye ulaşan Dolar/TL kuru bu hafta gerelemisini üçüncü işlem gününde de sürdürdü. Dolardaki gerilemede hem doların küresel piyasalarda teşvik paketi gelişmeleriyle değer yitirmesi hem de TCMB'nin faiz artırımı beklentisi bulunuyor. 

Dolar TL karşısında 7.8177'ye kadar gerilerken euro 9.2735'i gördü. TIS 17:30'da dolar 7.8329, euro 9.2999 seviyesinde bulunuyor

Piyasalar Merkez Bankası'nın 150-200 baz puan arasında bir faiz artırımı yapmasını bekliyor. TCMB Eylül ayında piyasaları şaşırtarak politika faizini 200 baz puan artırmıştı.  

Banka eylül ayındaki faiz artışında enflasyondaki artışı baz alarak şu açıklamayı yapmıştı:

“Enflasyon üzerinde etkili olan salgına bağlı arz yönlü unsurların, normalleşme sürecinde kademeli olarak ortadan kalkacağı ve talep yönlü dezenflasyonist etkilerin daha belirgin hale geleceği öngörülmüştü. Ancak, güçlü kredi ivmesiyle ekonomide sağlanan hızlı toparlanma ve finansal piyasalarda yaşanan gelişmeler neticesinde enflasyon öngörülenden daha yüksek bir seyir izlemiştir.

Enflasyon beklentilerinin kontrol altına alınması ve enflasyon görünümüne yönelik risklerin sınırlanması amacıyla Ağustos ayından itibaren atılan sıkılaştırma adımlarının güçlendirilmesi gerektiği değerlendirilmiştir. Bu doğrultuda Kurul, dezenflasyon sürecini yeniden tesis etmek ve fiyat istikrarını desteklemek amacıyla politika faizinin 200 baz puan yükseltilmesine karar vermiştir.”

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.