Dolar 7 TL'nin altını görebilir

Dolar 7 TL'nin altını görebilir

Dolar 7.0195 TL ile 5 Ağustos 2020'den sonraki en düşük seviyesine geriledi. Euro ise 8.5163 TL'yi gördü

A+A-

BORSATEK - Türk Lirası'ndaki değerlenmenin hızlanmasıyla dolar 7.0195 TL ile 5 Ağustos 2020'den sonraki en düşük seviyesine geriledi. Euro ise 8.5163 TL'yi gördü

Döviz kurunda yaşanan gelişmelerde yurtiçi gelişmelerin yanı sıra yurtdışında özellikle doların değer kaybı da etkili oluyor.

6 Kasım 2020'de 8.58 TL'yi geçtikten sora para yönetimi ve para politikalarında yapılan değişikli ve bunun devam edeceğinin sinyallerenin verilmesiyle gerilemeye başlayan dolar 2021'e 7.4354 TL ile başlamıştı.

Küresel düzeyde covid destek paketlerinin yaratacağı etkiler ile gelişmekte olan ülke para birimleri değer kazanırken yurt içinde enflasyona dönük uygulama ve açıklamalar da bu süreci destekliyor.

ABD'nin dün yaptığı S-400 ile açıklmaya rağmen 7.01 TL seviyesine gerileyen doların iki ülke dışışleri bakanlarının konu ile ilgili görüşmelerinden olumlu bir sonuç çıkması durumunda 6 TL'li rakamları göreceğine kesin gözüyle bakılıyor.

ABD Dolar Endeksi’nin zayıf enflasyon verisinin ardından küresel piyasalarda düşüşünü hızlandırmasıyla bugün GOP’lardaki yükseliş de devam ediyor. Günlük bazda tüm gelişen ülke paraları dolar karşısında pozitif fiyatlanıyor.

TL, real, peso ve ruble ile en iyi günlük performansı gösteren gelişen ülke paraları arasında yer alıyor.