Dolar, Brunson haberi sonrası sert düştü

Dolar, Brunson haberi sonrası sert düştü

Türkiye'nin rahip Brunson'un serbest kalması konusunda ABD ile anlaştığı haberi üzerine dolar ve euro düştü

A+A-

BORSATEK - Türkiye'nin ABD ile rahip Brunson'un yarın yapılacak duruşmasında serbest bırakılacağı konusunda anlaştığı haberleri üzerine Tl, dolar ve euro karşısında değer kazandı. 

Söz konusu iddia ABD'nin önde gelen haber televizyonlarından NBC'de yer almıştı. NBC'nin ABD'li yetkililere dayandırdığı habere göre bir süredir ABD ile Türkiye arasında gerilime neden olan ve ABD'nin Türkiye'ye dönük bazı ekonomik yaptırımlar uygulamasına neden olan rahip krizi yarın çözülecek.

Haberin duyulmasının ardından saat 20:30'da 5.99 TL seviyesinde hareket eden dolar 5.90 TL'ye kadar geriledi. Dolar TSI 23:00'da 5.93-94 bandından hareket ediyor

TSI 20:30'da 6.95 TL seviyesinde bulunan euro ise haberle birlikte 6.8464'e kadar geriledi. Euro TIS 23:00'da 6.88-89 bandından hareket ediyor... 

Uzmanlar söz konusu iddianın aksi yönde bir gelişme olmadığı sürece yarın piyasaların açılışında da etkili olmasını, borsada yükseliş faizlerde ise sınırlı da olsa düşüş beklediklerini belirtiyor.

 

Etiketler : , ,
İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.