Dolar bu hafta 2.96 direncini geçecek mi

Dolar bu hafta 2.96 direncini geçecek mi

Kritik Brexit oylaması öncesi yurt içinde hem TL varlıklar hem emtialarda hareketli seanslar yaşanabilir

A+A-

Kritik Brexit oylaması öncesi yurt içinde hem TL varlıklar hem emtialarda hareketli seanslar yaşanabilir. Destek Menkul tarafından dolar/TL paritesi ile ilgili yapılan değerlendirme şu şekilde:

"Geride bıraktığımız haftada verilerin seyrinden ziyade Brexit endişeleri ve kritik merkez bankalarının kararları takip edildi. Hafta ortasında gerçekleşen FED toplantısında beklenildiği üzere bir faiz artırımı gerçekleşmedi. Enflasyon beklentileri yukarı yönlü revize edilse de Brexit endişelerinden kaynaklı risklere dikkat çekildiğini izledik. Hemen hemen bir çok Merkez Bankası da bu hafta daha çok bu konu hakkında endişelerini dile getirince gelişmekte olan ülke para birimlerinde bir baskı gördük ve Dolar/TL yeniden 2.9500 seviyesini aştı. Fakat dünkü (cuma) işlem gününün sonuna doğru İngiltere’de kalma yönünde görüşe hakim bir milletvekilinin öldürülmesi sonrası piyasalar bir miktar karıştı. 23 Haziranda yapılacak referandumun erteleneceği beklentisiyle Dolar/TL yeniden 2.93 seviyelerine gerilese de genel olarak kritik destek bölgeleri üzerinde kalıcı olduğunu görüyoruz. Bu hafta ise piyasaların gündemi yine Brexit gelişmeleri olacak. Piyasalarda bu durumdan kaynaklı hareketlilik artabilir. Aynı zamanda iç piyasada TCMB’nin kritik faiz kararı izlenecek. Teknik görünümde ise kurun yükseliş kanalı içerisinde olduğunu görüyoruz. 2.9250 ve 2.9150 kritik destek bölgesi olarak izlenebilir. Bu bölge üzerinde kaldığı sürece kurun yukarı gitme isteği sürebilir. Yukarıda 2.9400 direnci üzerinde kalıcılık sağlanırsa 2.9570 ve 2.9670 seviyeleri gündeme gelebilir.


İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.