Dolar bu hafta ne olur

Dolar bu hafta ne olur

SD/TL kurunda 2.9450 direnci ön planda olabilir. Bu seviye aşılırsa tekrardan 2.97-2.99 aralığına doğru bir hareket görülebilir.

A+A-

Enflasyonun geçen hafta beklentilerden yüksek çıkması sonrası TCMB’nin daha sıkı para politikasıyla TL’yi daha fazla güçlü tutacağı yönündeki açıklamalarıyla sonrasında kurda gevşeme izledik. Diğer taraftan FED üyelerinden Fischer ve Dudley gibi önemli isimlerin FED’ in faiz politikasıyla ilgili daha iyimser mesajlar vermesi doları aşağı çeken bir diğer neden olarak karşımıza çıkıyor. 

Geçen hafta ABD ISM Hizmet, Haftalık İşsizlik Maaşı Başvuruları ve Fabrika siparişleri gibi kritik ABD verilerinin de olumsuz geldiğini belirtmekte fayda var. Haftanın son işlem gününde açıklanan Tarım Dışı istihdam verisi beklentilerin altında kaldı. Kur tarafında veriyle beraber geri çekilmeler izledik ancak tekrardan toparlanmanın ana sebebi, hem verinin önceden fiyatlanması hem de ortalama saatlik kazançlardaki artış yani ücret enflasyonundaki toparlanma piyasalar tarafında olumlu karşılandı. Kurdaki düşüşlerin veriyle beraber sınırlı kalmasının ana sebebini buna bağlayabiliriz.

Bu hafta ise Çin tarafı tatil olacak. ABD tarafında ise Çekirdek Perakende Satışlar, Michigan Tüketici Güven endeksi gibi veriler ve aynı zamanda FED Başkanı Jennet Yellen’nın Temsilciler Meclisinde yapacağı sunum izlenecek.

Yurtiçi tarafta ise Cari Denge ve Sanayi Üretimi gibi veriler fiyatlanacak. Teknik görünümde grafikte de görüldüğü üzere düşüş trendi korunan USD/TL kurunda 2.9450 direnci ön planda olabilir. Bu seviye aşılırsa tekrardan 2.97-2.99 aralığına doğru bir hareket görülebilir. Geri çekilmelerde ise 2.90 ve 2.87 teknik destek noktaları olarak izliyor olacağız. 

Ancak kurun haftayı 2.90’nun üzerinde kapatması önümüzdeki hafta de USD/TL’de tekrar yukarı yönlü hareketler görmemize sebep olabilir.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.