Dolar, Draghi ile geriledi

Dolar, Draghi ile geriledi

Eylül ayında dolar karşısında yüzde 6 oranında değer yitiren TL'ye destek bugün Avrupa Merkez Bankası'ndan geldi

A+A-

Eylül ayında dolar karşısında yüzde 6 oranında değer yitiren TL'ye destek bugün Avrupa Merkez Bankası'ndan geldi. Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) varlık alımlarını güçlendireceğini açıklaması ve ardından ECB Başkanı Mario Draghi'nin değerlendirmeleri 2.28'in üstündeki doların önce 2.27'ye kapanışa doğru ise bu seviyenin de altına gerilemesine neden oldu.

Avrupa Merkez Bankası (AMB) ayrıca, beklendiği gibi politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0,05′te mevduat faizini de bulunduğu eksi yüzde 0,2 düzeyinde bıraktı.

Piyasalarda, ABD Merkez Bankası’nın faiz artırımı sonrasında, piyasalara yeni kaynak girişlerinin azılmasına karşın, Avrupa’daki varlık alımlarının etkisiyle AB ekonomisinde meydana gelecek toparlanmanın Türkiye’yi de olumlu etkileyeceği beklentisiyle gelen alımlar gösterge faizi ise yeniden tek haneye gerileyecerk yüzde 9,72'yi gördü.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.