Dolar faiz kararıyla yükselişe geçti

Dolar faiz kararıyla yükselişe geçti

Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası Türk Lirası yüzde 1 civarında değer yitirdi.

A+A-

Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası Türk Lirası yüzde 1 civarında değer yitirdi. TL'nin günlük kaybı yüzde 1.3'e yükseldi. Merkez Bankası'nın faiz açıklaması öncesinde TL karşısında yüzde 0.3 değer artışıyla 5.86-88 bandından hareket eden dolar açıklamayla birlikte 5.9643'e yükselerek 12 Ekim 2018'den sonraki en yüksek değerine ulaştı. 

Açıklama öncesi 6.55 seviyesinde hareket eden euro ise 6.6485'e yükseldi. yerel seçimler sonrası Türk Lirası'nın dolar karşısındaki değer kaybı ise yüzde 7'ye ulaşmış oldu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Nisan ayı toplantısında faizlerde değişiklik yapmayarak politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 24'te tuttu.

Banka tarafından yapılan açıklamada sıkı para politikasının enflasyonda önemli iyileşme sağlanana kadar süreceği belirtildi ancak 'ihtiyaç duyulması halinde ek sıkılaştırma yapılabilir' ifadesi metinden çıkarıldı.

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.