Dolar FED baskısıyla 2.24'ü gördü

Dolar FED baskısıyla 2.24'ü gördü

Bu akşam 21'de açıklanacak FED tutanakları öncesinde dolar iç piyasada TL'ye karşı yüzde 1'e yakın primle 2.24'ün üstünü gördü

A+A-

Bu akşam 21'de açıklanacak FED tutanakları öncesinde dolar iç piyasada TL'ye karşı yüzde 1'e yakın primle 2.24'ün üstünü gördü. Günü 2.22 seviyesinden başlayan dolar özellikle ikinci seansta FED'in açıklayacağı toplantı tutanaklarına dönük beklentilerin etkisiyle yükseldi ve kapanışa doğru bankalararası piyasada 2.24'ün üstünü gördü.

Bu gece açıklanacak toplantı tutanaklarında piyasalar tarafından şahin olarak adlandırılan tarafın görüşlerinin daha hissedilir olması durumunda doların yarın TL karşısında 2.27'yi zorlayabileceği ifade ediliyor.

Piyasaların merakla bekleği ve bu gece TSİ 21.00'de açıklanacak FED toplantı tutanakları 28-29 Ekim tarihlerinde yaptığı para politikası kurulu toplantısının detaylarını gözler önüne serecek. Bir önceki tutanaklar, tahmin edilenden daha güvercin unsurlar içermiş, Wall Street yılın en sert yükselişini yaşamıştı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.