Dolar FED tutanakları ile geriledi

Dolar FED tutanakları ile geriledi

FED'in dün yayımlanan artışlarının 'kademeli' bir şekilde devam edeceğine yönelik sinyal içermesi ile dolar/TL güne düşüşle başladı.

A+A-

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) dün yayımlanan tutanaklarının ABD'de faiz artışlarının 'kademeli' bir şekilde devam edeceğine yönelik sinyal içermesi ile dolar/TL güne düşüşle başladı. Dün akşam Fed tutanakları öncesi 2.87 civarında işlem gören dolar/TL bu sabah 2.8560 seviyelerine doğru çekildi. Kurdaki düşüşte 100'e yaklaşan dolar endeksinin Fed tutanakları sonrası yüzde 0.4 gerileyerek yeniden 99 seviyesi civarına işlem görmesi belirleyici oldu.

Bankacılar içeride en önemli gündem maddesinin ise hala yeni hükümetin kurulma süreci ve ekonomi yönetiminin nasıl şekilleneceği olmaya devam ettiğini belirtiyorlar.

Piyasalar özellikle ekonomi yönetiminin nasıl şekilleneceğini izlerken Ali Babacan'ın yönetimindeki bir ekonomi takımını veya Merkez Bankası'nın bağımsızlığını tartışmaya açacak adımlar atmayacak bir yapıyı olumlu algılamaya eğilimli.

Bir bankanın döviz masası işlemcisi, "Piyasalarda Fed iyimserliği yaşanıyor. Aslında şuanda yaşanan gelişmeyi dolarda kısa vadeli kâr satışı olarak görmek lazım. Tutanaklar Aralık ayında bir artışın sorunsuz bir şekilde ilerleyeceği mesajı da veriyor" dedi ve ekledi:

"İç tarafta ise asıl izlediğimiz konu ekonomi yönetimi. Piyasada isimlere hassasiyet var. Elbette isimler önemli kısa vadede isimlere oluşacak tepki orta uzun vadede ise atılacak adımlar ön planda olacaktır." 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.