Dolar güne nasıl başladı - 16 Ekim 2019

Dolar güne nasıl başladı - 16 Ekim 2019

Dolar/TL bu sabah güne 5.93 seviyesinin hemen altında başladı.

A+A-

Dolar/TL Halkbnak hakkında ABD'de kara para aklamadan iddianame hazırlandığının ortaya çıkmasından sonra güne sakin ve 5,92 seviyesinden başladı. Banka hisselerine getirilen açığa satış yasağının yanı sıra bugün, ABD Başkan yardımcısı Pence ve Dışışleri Bakanı Pompeo'nun Türkiye ziyareti izlenecek


    - ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun ziyareti öncesi ABD'den gelen yeni haberlerde Dolar/TL güne 5,92 seviyesinden başladı.
    -  ABD Başkan Yardımcısı Pence ve Dışişleri Bakanı Pompeo’nun bugün Türkiye’ye gelmesi bekleniyor.

    - Dolar/TL bugün en düşük 5,9128, en yüksek 5,9290 seviyesini gördü.
    - TCMB ağırlıklı ortalama fonlama maliyeti %16,12 (Önceki %16,08) oldu.
    - BIST gecelik repo faiz oranı %16,46 olarak gerçekleşti (Önceki %16,48).
    - TLREF TL gecelik referans faiz oranı %16,4808 seviyesinde oluştu (Önceki %16,4996).
    - Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, Suriye'nin kuzeydoğusundaki operasyonundan dolayı Türkiye'ye karşı yaptırımlar içeren tasarıyı Perşembe günü Senato'ya sunacağını açıkladı.
    - Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Suriye’deki gelişmeler üzerine telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
    - ABD Başkanı Trump, Kongre'nin dış politika ve güvenlik alanındaki en üst düzey isimleriyle Türkiye'nin askeri müdahalesinin ardından Suriye'deki son durumu görüşmek üzere bugün bir araya gelecek.
    - ABD’nin New York kentindeki federal savcılarca, Halkbank hakkında aralarında İran’a karşı yaptırımların delinmesi ve dolandırıcılığın da bulunduğu 6 ayrı suçtan dolayı iddianame hazırlandı.
    - Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdürlüğünce, BIST30 Endeksi dahilinde olan AKBNK, GARAN, HALKB, ISCTR, TSKB, VAKBN, YKBNK bugünden itibaren geçici olarak açığa satış yasağı getirildi.
    - TCMB özel sektörün uzun vadeli borcu, TÜİK konut satışları (10.00), TCMB konut fiyatları (14.30) verilerini açıklayacak.
    - ABD'de MBA endeksleri (14.00), perakende satışlar (15.30), işletme stokları, NAHB konut piyasası endeksi (17.00), sermaye hareketleri (23.30) ve APİ haftalık petrol stokları verileri izlenecek.
    - Uluslararası Para Fonu(IMF) ve Dünya Bankası'nın 3 gün sürecek  sonbahar dönemi yıllık toplantısı Washington'da başlayacak. 
    - Chicago Fed Başkanı Charles Evans, Peoria Ekonomik Kalkınma Konseyi  toplantısında mevcut ekonomik görünüm ve para politikası hakkında  soruları yanıtlayacak (17.45).                  
    - ABD'de 'Bej Kitap(Beige Book)' raporu açıklanacak (21.00).


Etiketler : , , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.