Dolar güne nasıl başladı - 23 Ekim 2019

Dolar güne nasıl başladı - 23 Ekim 2019

Rusya ile Suriye konusunda yapılan anlaşmanın etkisiyle dün 5.80 TL'nin altına gerileyen ve günü bu seviyelerden tamamlayan dolar bugüne 5.80 seviyesinden başladı.

A+A-

Rusya ile Suriye konusunda yapılan anlaşmanın etkisiyle dün 5.80 TL'nin altına gerileyen ve günü bu seviyelerden tamamlayan dolar bugüne 5.80 seviyesinden başladı. Bugün en düşük 5.7981 TL'yi gören dolar 5.80'nin hemen üstünde hareket ediyor.
Dün 6.4436 TL'ye kadar gerileyen euro ise bugün 6.4480 TL'yi gördükten sonra 6.46'nın hemen altında hareket ediyor.
Piyasaların bugünkü yönünü belirleyecek önemli gelişmeler şunlar:

    - Türkiye ile Rusya arasında mutabık kalınan ‘Türkiye-Rusya Federasyonu Arasında Mutabakat Muhtırası’ yayınlandı.

    - Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, “Barış Pınarı Harekatı alanı dışındaki hudutlarımızın güvenliği ve YPG terör örgütü unsurlarının 30 kilometre dışına çıkarılmasına yönelik esasları da içeren anılan mutabakat çerçevesinde mevcut harekat alanımız dışında bu aşamada yeni bir harekât icra edilmesine gerek kalmamıştır.” açıklaması yaptı.

    - Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, “Pompeo, ABD askeri yetkililerinin askeri makamlarımıza YPG’li teröristlerin BPH operasyon bölgesinden çekildiğini yazılı olarak bildirdiğini teyit etmiştir” denildi.

    - ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Başkan Donald Trump’ın Suriye’nin kuzeyinden çekilme kararına yönelik eleştirilere cevap vererek, “Kürtleri savunmak için, uzun süredir NATO’da bizimle müttefik olan Türkiye’ye karşı savaşmak niyetinde değiliz” dedi.

    - TCMB ağırlıklı ortalama fonlama maliyeti %16,00 (Önceki %16,08) oldu.

    - BIST gecelik repo faiz oranı %16,10 olarak gerçekleşti (Önceki %15,91).

    - TLREF TL gecelik referans faiz oranı %16,0862 seviyesinde oluştu (Önceki %15,8980).

    - Çin yönetimi, Çinli ve uluslararası soya fasulyesi işleyicilerine ABD'den 10 milyon tona kadar soya fasulyesi ithalatı için gümrük vergilerinden muafiyet verdi. 

    - ABD'de savcılar, Goldman Sachs, Moelis ve Centerview Partners'da çalışan 6 yatırım bankacısını içeriden öğrenilen bilginin ticaretiyoluyla on milyonlarca dolar kar elde etmekle suçladılar. 

    - Financial Times gazetesinin haberine göre Çin yönetimi, Hong Kong lideri Carrie Lam'ın "geçici" bir yönetici ile değiştirilmesi planı yapıyor. 

    - ABD Başkan Donald Trump, Beyaz Saray Personel Şefi Mick Mulvaney'i Hazine Bakanı Steve Mnuchin veya Kellyane Conway ile değiştirmeyi değerlendirdiği yönünde Bloomberg News tarafından yayınlanan haberi yalanladı.

    - TCMB'nin 24 Ekim perşembe günü açıklayacağı faiz kararı için Foreks anketinde beklenti 100 baz puan indirim şeklinde oluştu. Analistler bir sonraki Aralık toplantısında da 150 baz puan indirim bekliyor.

    - TÜİK/TCMB tüketici güven endeksini açıklayacak (10.00). 

    - ABD'de MBA mortgage verileri (14.00), FHFA konut fiyat endeksi (16.00), DOE haftalık petrol stokları (17.30) verileri izlenecek.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.