Dolar güne nasıl başladı - 26 Eylül 2019

Dolar güne nasıl başladı - 26 Eylül 2019

Dolar/TL güne 5,68 seviyesinden yatay seyirde başladı

A+A-

Dolar/TL güne 5,68 seviyesinden yatay seyirde başladı. Euro 6.23 seviyesinde

    - Dün Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal'ın açıklamalarının ardından 5,70 seviyesinin altına inen Dolar/TL, bu sabah 5,68 seviyesinde yatay bir seyirde güne başladı.
    - Dolar/TL bugün en düşük 5,6682, en yüksek 5,6840 seviyesini gördü.
    - TCMB ağırlıklı ortalama fonlama maliyeti %16,29 (Önceki %16,29) oldu.

    - BIST gecelik repo faiz oranı %16,35 olarak gerçekleşti (Önceki %16,38).
    - TLREF Türk Lirası gecelik referans faiz oranı %16,38 seviyesinde oluştu (Önceki %16,39).
    - Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye’nin son 6 yılda çok önemli krizleri atlattığını belirterek, “Dünyada örnek olabilecek çok güçlü bir kapasiteye sahip” dedi.
    - ABD Başkanlık Ofisi Beyaz Saray, Başkan Donald Trump ile Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy arasında yapılan ve Trump’ın görevinden azlinin istenmesine sebep olan telefon görüşmesinin metnini 
yayınladı.
    - Trump, hakkında azil sürecinin başlatılmasına neden olan telefon konuşmasının dökümünün Beyaz Saray tarafından yayınlanmasının ardından, Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy'e herhangi bir baskı 
yapmadığını savundu.
    - St. Louis Fed Başkanı James Bullard, ABD Başkanı Donald Trump'ın azledilmesi yönündeki tartışmaların Fed'in para politikasını nasıl yürüteceğini etkilemeyeceğini söyledi.
    - Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan, dünya ekonomisinin "kırılgan" bir döneme doğru gitmekte olduğunu ancak ABD ekonomisinin gelecek yıl bir resesyona girmesi olasılığını "görece olarak düşük" olduğunu söyledi. 
    - Bulgar ekonomist Kristalina Georgieva'ın IMF'in yeni başkanı olması onaylandı. Georgieva, gelişmekte olan bir ekonomiden bu göreve getirilen ilk isim oldu. 
    - Avrupa Merkez Bankası, Yönetim Kurulu üyesi Sabine Lautenschlaeger'in 31 Ekim'den geçerli olmak üzere görevinden istifa ettiğini duyurdu. 
    - ABD ile Japonya, otomotivi dışarıda bırakan sınırlı bir ticaret anlaşmasına imza attılar.
    - TCMB haftalık para ve banka istatistiklerini açıklayacak (14.30).
    - ABD'de final GSYH, haftalık işsizlik başvuruları, öncü mal ticaret dengesi (15.30), bekleyen konut satışları (17.00), Kansas Fed endeksi (18.00) verileri gelecek.
    - Avrupa Merkez Bankası(ECB) 'Ekonomik Bülteni' açıklanacak (11.00).
    - Avrupa Merkez Bankası(ECB) Başkanı Mario Draghi ve ECB Denetleme Kurulu Başkanı Andrea Enria Frankfurt'ta düzenlenen bir konferansta konuşma yapacaklar (16.30).
    - ABD bölgesel başkanlarının konuşmaları izlenecek. Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan (16.30), St. Louis Fed Başkanı James Bullard (17.00), San Francisco Fed Başkanı Mary Daly (18.45) ve Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari (21.00) konuşma yapacaklar.


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.