Dolar güne nasıl başladı - 27 Eylül 2014

Dolar güne nasıl başladı - 27 Eylül 2014

Dolar/TL güne 5,67 seviyesinden başladı

A+A-

    - Dolar/TL, haftanın son gününe 5,67 seviyesinde başladı.
    - Dolar/TL'de ABD ile ilişkilere yönelik iyimser beklentiler ve TCMB'nin bundan sonraki faiz indirimlerinin sınırlı olacağı söylemiyle iyimser seyir sürüyor. Dolar/TL, Eylül ayı başından beri genel olarak 5.65-5.75 bandında seyrediyor.

Dolar saat 10:41 itibariyle 5.6661 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 5.6605 lira, en yüksek 5.6897 lira seviyesi görüldü. Euro ise 6.2064 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.0915 seviyesinde. Gram altın 273.8 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 14.19 seviyesinde.


    - TCMB ağırlıklı ortalama fonlama maliyeti %16,27 (Önceki %16,29) oldu.
    - BIST gecelik repo faiz oranı %16,29 olarak gerçekleşti (Önceki %16,35).
    - TLREF Türk Lirası gecelik referans faiz oranı %16,3160 seviyesinde oluştu (Önceki %16,3767).
    - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Suriye’de güvenli bölge konusunda verdiğimiz süreyle ilgili takvim işliyor." dedi.
    - ABD ile Çin arasında Washington'da yapılacak ticaret müzakereleri 10 Ekim'de başlayacak.
    - Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, Fed'in faizleri daha da düşürmesi gerektiğini, çünkü ABD ekonomisinin henüz potansiyeline tam olarak ulaşamadığını söyledi. 
    - Beyaz Saray'ın baş ekonomi danışmanı Larry Kudlow ticaret görüşmelerinde ilerlemenin devam etmesi halinde ABD'nin Japonya'dan araç ve araç parçaları ithalatına tarife uygulamayacağını söyledi. 
    - AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, kendisinin ve AB Komisyonu'nun Brexit baş müzakerecisi Michel Barnier'in bir Brexit anlaşmasına varılması için yapabilecekleri her şeyi yaptıklarını, bu konuda başarısız olmaları halinde sorumluluğun Britanya'da olacağını söyledi.
    - Fed Başkan Yardımcısı Richard Clarida, ABD'de enflasyon bekleyişlerinin yüzde 2 olan hedef ile hali hazırda paralel olduğunu söyledi.
    - Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin, ABD'nin birçok bölgesinde şirketlerin işçi bulmak konusunda zor bir zaman yaşamakta olduklarına işaret ederek, şirketlerin insanları işgücünü katılmaya çekmek için daha fazla teşvik sunmaları gerektiğini söyledi. 
    - ABD'de Temsilciler Meclisi'nin ardından Senato da federal hükümetin 21 Kasım'a kadar kapanmasını engelleyecek olan yasa tasarısına onay verdi.
    - Çin Dışişleri Bakanı Wang Li, Çin'in ABD'den daha fazla ürün almaya istekli olduğunu ve ticaret müzakerelerinin, ancak iki tarafın da iyi niyet göstermek için daha hevesili tedbirler almaları ve kötümser bir dil kullanmaya azaltmaları, halinde sonuç vereceğini savundu. 
    - Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin, ABD ekonomisi ve istihdam piyasasının güçlü olmaya devam ettiğini, ancak özellikle ticaret ve siyaseteki iniş çıkışların iş dünyası güvenini etkileyen çok fazla belirsizlik ortaya çıkardığını bildirdi. 
    - ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, kuzeydoğu Suriye'de tek taraflı bir operasyonun hiç kimsenin güvenliğinde bir iyileşmeye yol açmayacağını Türkiye'le açıkça ifade ettiğini söyledi. 
    - TCMB uluslararası rezervler, TÜİK ekonomik güven endeksi, katı yakıtlar ve elektrik-doğal gaz fiyatlarını açıklayacak (10.00).
    - ABD'de dayanıklı mal siparişleri, kişisel gelir ve harcamalar (15.30), Michigan tüketici güven endeksi (17.00) verileni gelecek.
    - Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker, New York'taki Shadow Open Market Komitesi 2019 Güz Toplantısı öncesi ekonomik görünüm hakkında konuşacak (19.00).

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.