Dolar güne nasıl başladı - 29 Kasım 2019

Dolar güne nasıl başladı - 29 Kasım 2019

Dolar/TL haftanın son gününe 5,76 seviyesinden başladı ve bugün en düşük 5,7532, en yüksek 5,7636 seviyesini 

A+A-

- Dolar/TL haftanın son gününe 5,76 seviyesinden başladı ve bugün en düşük 5,7532, en yüksek 5,7636 seviyesini gördü.

- TCMB ağırlıklı ortalama fonlama maliyeti %13,58 (Önceki %13,70) oldu.

- BIST gecelik repo faiz oranı %13,31 olarak gerçekleşti (Önceki %13,34).

- TLREF TL gecelik referans faiz oranı %13,2815 seviyesinde oluştu (Önceki %13,3747).

- Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 2020 yılı için ortaya koydukları büyüme hedeflerini başarılı bir şekilde hayata geçirmek istediklerini ifade etti.

- Avrupa Parlamentosu (AP) önümüzdeki hafta Madrid'de düzenlenecek Birleşmiş Milletler İklim Konferansı öncesinde iklim değişikliği konusunda duyarlılığı artırmak amacıyla hazırlanan bir karar tasarısını kabul etti. 

- Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi Benoit Coeure, Banka'nın iklim ile değişikliği ile savaşın ön sırasında olmaması, ancak iklim değişikliğinin etkileri ile uğraşması, başa çıkması gerektiğini söyledi.

- ABD Başkanı Donald Trump ABD askerlerini sürpriz ziyaret için başkanlık koltuğuna oturduğundan bu yana ilk kez Afganistan’a gitti. 

- Arjantin'in seçilmiş Devlet Başkanı Alberto Fernandez, hükümetinin önceliğinin büyüme olacağını ancak borç yükümlülüklerini de yerine getireceklerini söyledi. 

- Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda, BOJ'un ultra düşük para politikasının amacının yüzde 2 enflasyon hedefine ulaşmak olduğunu, faizlerin düşük tutulmasının kamu harcamalarının fonlanmasını sağlamak 
olmadığını söyledi.

- Japonya Merkez Bankası yöneticilerinden Eiji Maeda, BOJ'un ultra gevşek para politikasını süper uzun vadeli devlet tahvillerinin getirilerinde aşırı düşüşün ekonomiye zarar verebileceği riskinin bilincinde olarak yönlendirmekte olduğunu söyledi. 

- TÜİK dış ticaret, katı yakıtlar (10.00), Kültür ve Turiz Bakanlığı yabancı ziyaretçi sayısı (11.00) verilerini açıklayacak.

- BDDK aylık raporunu açıklayacak (14.00).

- Hazine ve Maliye Bakanlığı, 3 aylık "İç Borçlanma Stratejisi" raporunu açıklayacak (17.00).

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.