Dolar güne nasıl başladı - 3 Ekim 2019

Dolar güne nasıl başladı - 3 Ekim 2019

Enflasyon öncesi Dolar/TL güne 5,70 seviyesinden başladı

A+A-

Enflasyon öncesi Dolar/TL güne 5,70 seviyesinden başladı.

    - Foreks anketinde Eylül ayı için enflasyon beklentisi aylık %1,30, yıllık %9,60 seviyesinde oluştu. TÜİK enflasyon ve yurt içi üretici fiyat verilerini saat 10.00'da açıklanacak.
    - Dolar/TL bugün en düşük 5,7122, en yüksek 5,7271 seviyesini gördü.
    - TCMB ağırlıklı ortalama fonlama maliyeti %16,45 (Önceki %16,32) oldu.

    - BIST gecelik repo faiz oranı %15,86 olarak gerçekleşti (Önceki %16,16).
    - TLREF TL gecelik referans faiz oranı %15,9017 seviyesinde oluştu (Önceki %16,1725).
    - İngiltere hükümeti, Avrupa Birliği'ne (AB) müzakere için sunduğu 
yeni Brexit planını açıkladı. 
    - AB Komisyonu'nun Brexit baş müzakerecisi Michel Barnier, Britanya Başbakanı Boris Johnson'ın sunduğu yeni Brexit tekliflerinin ilerlemeye işaret ettiklerini, ancak üzerlerinde hala çok fazla çalışma yapılması gerektiğini söyledi.
    -  Britanya Başbakanı Boris Johnson, AB'ye Brexit için yeni ve nihai teklifini açıklamasının ardından AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve İrlanda Başbakanı Leo Varadkar ile telefonda görüştü.
    - New York Fed Başkanı John Williams, ABD ekonomisinin iyi bir durumda olduğunu ve Fed'in yaptığı son faiz indiriminin amacının ekonomiyi bu şekilde tutmak olduğunu söyledi. 
    - BP CEO'su Bob Dudley, gelecek yıl görevinden ayrılacağını teyit etti. 
    - ABD Başkanı Donald Trump, hakkında Temsilciler Meclisi’nde başlatılan azil soruşturması için “en büyük uydurma” nitelemesinde bulundu.
    - Japonya Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi Yukitoshi Funo, global ekonomideki ısrarcı yavaşlamadan kaynaklı olarak artan aşağı yönlü riskler konusunda bir kez daha uyardı ve BOJ'un risklerin gerçekleşmesini engellemek için yanıt vermeye hazır olduğuna işaret etti.
    - TCMB haftalık para ve banka istatistiklerini açıklayacak (14.30).
    - ABD'de Challenger işten çıkarmalar (14.30), haftalık işsizlik başvuruları (15.30), hizmet sektörü PMI (16.45), ISM imalat dışı endeks, fabrika siparişleri (17.00) verileri izlenecek.
    - Chicago Fed Başkanı Charles Evans, Madrid'de Küresel Bağımlılık Merkezi tarafından düzenlenen konferansta konuşma yapacak (10.45). 
    - Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, Brookings Enstitüsü'nün düzenlediği konferansta konuşma yapacak (19.10). 
    - Asya'da Çin ve Güney Kore piyasaları kapalı bulunuyor. Almanya'da Ulusal Gün nedeniyle piyasalar kapalı olacak.


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.