Dolar güne nasıl başladı - 4 Ekim 2019

Dolar güne nasıl başladı - 4 Ekim 2019

Enflasyon verileri sonrası dün 5.70'in altına gerileyen ancak daha sonra yükselen dolar güne aynı seviyelerden başladı

A+A-

Enflasyon verileri sonrası dün 5.70'in altına gerileyen ancak daha sonra yükselen dolar güne aynı seviyelerden başladı. Bugün başta tarım dışı istihdam olmak üzere ABD verileri ve dış piyasalardaki gelişmeler izlenecek. Piyasalarda genel ise hava Fed'in faiz indirimine gidip gitmeyeceğini belirlemede etken olabilecek ABD tarım dışı istihdam verisinin açıklanmasından önce temkinli olma yönünde.

Dolar saat 09:40 itibariyle 5.7031 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 5.6866 lira, en yüksek 5.7045 lira seviyesi görüldü. Euro ise 6.2619 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.0975 seviyesinde. Gram altın 276.4 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 13.90 seviyesinde.

Piramit Menkul Değerler tarafından yapılan teknik analiz şu şekilde:

Teknik olarak 5,65-5,75 bandındaki hareketin sürdüğünü gördüğümüz kurda, yönün değişmesi için bu bant dışına çıkılması gerektiğini düşünüyoruz. Küresel piyasalarda bugün Eylül ayı ABD tarım dışı istihdam verisi bekleniyor. ABD’de TDİ’nin 147 bin artması, işsizlik oranının %3,7'de kalması bekleniyor. Ayrıca Fed Başkanı Jerome Powell’ın bu akşamki konuşması izlenecek. Fed’in faiz konusundaki politikalarına ilişkin sinyal verebilir. Bugün Almanya, Euro Bölgesi ve İngiltere Satın Alma endeksleri yakından takip edilecek. "

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.