Dolar güne nasıl başladı - 7 Ekim 2019

Dolar güne nasıl başladı - 7 Ekim 2019

Dolar/TL haftanın ilk işlem gününe 5,71 seviyesinden başladı

A+A-

Geçen hafta Yeni Ekonomi Programı ile birlikte 5.75'in üstünü gören ancak daha sonra 5.70 üstünde dengelenen Dolar/TL haftanın ilk işlem gününe 5,71 seviyesinden başladı. Bu haftanın döviz açısından en önemli gündem maddesi Türkiye'nin Suriye'ye her an başlatması beklenen Suriye operasyonu olacak.

    - Piyasalar yeni haftaya Suriye'nin kuzeyine yapılacak operasyon haberleriyle başladı. 

    - Dolar/TL günün ilk saatlerinde 5,71 seviyesinden işlem görüyor.

    - Beyaz Saray, Türkiye’nin Suriye'nin kuzeyine kısa süre içinde bir operasyon yapacağını, ABD'nin bu operasyonu desteklemeyeceğini ve dahil olmayacağını, ABD'nin operasyon yapılacak bölgeden askerini çekeceği açıkladı.

    - Beyaz Saray açıklaması öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasında bir telefon görüşmesi gerçekleşti. İki lider, Trump’ın daveti üzerine önümüzdeki ay Washington’da bir görüşme yapmayı kararlaştırdı.

    - ABD'de, Başkan Donald Trump hakkında azil sürecinin başlatılmasına yol açan Ukrayna'yla ilişkiler konusunda, ikinci bir muhbirin ortaya çıktığı açıklandı.

    - Fed Başkanı Jerome Powell, ABD ekonomisinin karşı karşıya kaldığı ters rüzgarlara rağmen büyümeye devam ettiğini söyledi. 

    - Geçtiğimiz iki FOMC toplantısında faiz indirimlerine karşı çıkan Boston Fed Başkanı Eric Rosengren, 29-30 Ekim'de yapılacak FOMC toplantısı öncesinde faizler konusunda "açık fikirli" olmaya devam ettiğini söyledi.

    - Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, ABD ekonomisinin bir resesyona doğru gitmekte olduğunu düşünmediğini ve Fed'in sağladığı teşviklerin yoldaki tümseklerin üstesinden gelinmesine yardım edeceğini söyledi.

    - Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, istihdam piyasasının güçlendirilmesi için gevşek para politikasına destek vermeye devam ettiğini tekrarladı. 

    - TCMB, 2.çeyrek 'Finansal Hesaplar' raporunu açıklayacak (14.30).

    - Hazine nakit dengesi verilerini açıklayacak (17.30).

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.