Dolar güne nasıl başladı (8 Aralık 2021)

Dolar güne nasıl başladı (8 Aralık 2021)

Dolar güne nasıl başladı? Bu sabah itibarıyla hafif yukarı yönlü seyrederken dolar/TL, 13,55 seviyelerinde işlem görüyor

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Kabine'nin saat 15'te toplanması bekleniyor. Yurt dışında da Avrupa Sistemik Risk Kurulu Beşinci Yıllık Konferansı'nda merkez bankası yetkililerinin konuşmaları takip edilecek.

Dün piyasaların kapanışından sonra düşüşe geçen dolar/TL, günü 13,50'nin hemen altında tamamlamıştı. Bu sabah itibarıyla hafif yukarı yönlü seyrederken dolar/TL, 13,55 seviyelerinde işlem görüyor. Euro/TL ise dünkü 15,21'deki kapanış seviyelerini bu sabah 15,30 civarına taşımış durumda.

Asya borsaları, piyasalarda Omicron varyantının ekonomiye etkilerine dair endişelerin hafiflemesiyle diğer piyasalarda görülen yükselişlere paralel olarak kazanımlarını artırdı, ancak petrol fiyatları dün görülen kazanımların ardından gerilemeye başladı. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 0,3; Japonya'nın Nikkei endeksi yüzde 1 yükseldi. ABD S&P 500 vadeli işlemleri yüzde 0,25 civarı artıda.

İlgili Haberler