Dolar güne nasıl başladı - 8 Kasım 2019

Dolar güne nasıl başladı - 8 Kasım 2019

Dolar/TL bugün en düşük 5,7447, en yüksek 5,7621 seviyesini gördü.

A+A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump arasındaki görüşmenin netleşmesinin ardından 5.75'te dengelenen Dolar/TL güne 5,75 seviyesinde başladı

    - Dolar/TL bugün en düşük 5,7447, en yüksek 5,7621 seviyesini gördü.
    - TCMB ağırlıklı ortalama fonlama maliyeti %13,73 (Önceki %13,85) oldu.
    - BIST gecelik repo faiz oranı %13,08 olarak gerçekleşti (Önceki %12,96).

    - TLREF TL gecelik referans faiz oranı %13,0343 seviyesinde oluştu (Önceki %12,9530).
    - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şartlar uygun olursa Patriot alabiliriz." dedi. 
    - Eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Temsilciler Meclisi’nde azil soruşturması kapsamında ifade vermesi için çağrıldığı komisyonun oturumuna katılmadı.
    - MSCI, Kasım 2019 Yarıyıl Endeks Gözden Geçirmesi'nde Türkiye'den 4 şirketi endekslerinden çıkardı. Endekslerine hiçbir Türk şirketini eklemedi.
    - ABD'den bir yetkili, Çin Ticaret Bakanlığı'nın dün yaptığı açıklamayı doğrulayarak ABD ve Çin'in ticaret anlaşmasının ilk fazının parçası olarak bazı tarifeleri geri çekmek konusunda anlaştıklarını söyledi.
    - 13 Kasım'da Kongre Ortak Ekonomi Komitesi'ne sunum yapacak olan Fed Başkanı Jerome Powell, 14 Kasım'da ise Temsilciler Meclisi Bütçe Komitesi toplantısı öncesinde ekonominin durumuna ilişkin bir sunum gerçekleştirecek.
    - AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, ABD Başkanı Donald Trump'ın Avrupa'dan araç ithalatına tarife uygulanması kararını gelecek hafta yürürlüğe sokacağına inanmadığını söyledi. 
    - TÜİK dış ticaret endeksleri ve finansal yatırım araçlarının reel getiri oranlarını açıklayacak (10.00).
    - ABD'de Michigan tüketici güven endeksi, toptan stoklar (17.00) açıklanacak.


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.