Dolar güne nasıl başladı - 9 Ekim 2019

Dolar güne nasıl başladı - 9 Ekim 2019

Dolar/TL güne 5,83 seviyesinden başladı, Suriye'nin kuzeyi ile ilgili gelişmeler ve Fed tutanakları izlenecek

A+A-

- Suriye'nin kuzeyi ile ilgili gelişmeler ve konu ile ilgili yapılan açıklamalarla, dalgalı bir seyir izleyen Dolar/TL, Fed tutanaklarının takip edileceği yeni güne 5,83 seviyesinden başladı.

- ABD Merkez Bankası(Fed), 16-17 Eylül FOMC toplantı tutanaklarını açıklayacak (21.00).

- TCMB ağırlıklı ortalama fonlama maliyeti %16,21 (Önceki %16,18) oldu.
    - BIST gecelik repo faiz oranı %16,74 olarak gerçekleşti (Önceki %16,62).
    - TLREF TL gecelik referans faiz oranı %16,7352 seviyesinde oluştu (Önceki %16,6208).
    - Irak ve Suriye’ye asker gönderilmesinin bir yıl daha uzatılması hakkındaki Cumhurbaşkanlığı tezkeresi TBMM'de kabul edildi.
    - Milli Savunma Bakanlığı (MSB), sosyal medya hesabı Twitter’dan "Şanlı ordumuz Güvenli Bölge Harekatı için hazırdır" paylaşımında bulundu.
    - ABD Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada ABD’nin Suriye’den çekilme konusunda, “ABD Kuvvetlerini Suriye’nin kuzeyinden çektik” denildi.
    - Fed Başkanı Jerome Powell, global ekonomik riskler karşısında Fed'in daha fazla faiz indirimine açık olduğuna işaret etti ve para piyasalarının düzgün şekilde çalışmasının sağlanması için Fed'in elindeki varlık miktarının yeniden büyümesine izin verme zamanının geldiğini söyledi. 
    - Chicago Fed Başkanı Charles Evans, ABD ekonomisinin karşı karşıya olduğu potansiyel ters rüzgarlara karşı daha fazla sigorta sağlayacaksa ve enflasyonu yükseltecek ise Fed'in bir faiz indirimi daha yapabileceğini
söyledi.
    - Minnepolis Fed Başkanı Neel Kashkari, Fed'in ABD vce Çin arasında devam eden çekişme gibi ticaret savaşlarının ABD ekonomisine etkilerini tahmin etmek konusunda zor zamanlar yaşamakta olduğunu söyledi. 
    - Beyaz Saray, ABD Başkanı Donald Trump'ın görevinden azledilmesi için Demokrat Parti'nin başlattığı yasal süreçte, soruşturmayı yürüten Demokratlarla iş birliği yapmayacaklarını açıkladı.
    - TÜİK finansal yatırım araçları reel getiri oranlarını açıklayacak (10.00).
    - ABD'de MBA endeksleri (14.00), toptan stoklar, JOLTS açılan iş sayısı (17.00), DOE haftalık petrol stokları (17.30) verileri takip edilecek.
    - ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, "Fed Listens" yuvarlak masa toplantısında konuşma yapacak.

Etiketler : , , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.