Dolar henüz zirveyi görmedi

Dolar henüz zirveyi görmedi

Deutsche Bank AG’a göre doların zirve noktasının görüldüğünü söylemek için çok erken.

A+A-

Dünyanın ikinci büyük döviz traderı Deutsche Bank AG’a göre doların zirve noktasının görüldüğünü söylemek için çok erken.

New York’ta Deutsche Bank’tan Alan Ruskin, Fed’in faiz oranlarını yükselteceği beklentisiyle ralli yapan doların, yavaşlayan bir hızda da olsa yukarı yönlü potansiyelini koruduğunu aktardı. Euro karşısında bu yıl yüzde 10 yükselen dolar, 2014 yılında yüzde 14 değer kazanmıştı.

Ruskin’e göre yukarı yönlü potansiyelin sebebi, doların, Fed kademeli olarak parasal sıkılaştırmaya giderken diğer merkez bankalarının parasal genişlemeye gidiyor olması dikkate alındığında, henüz geniş, işlem ağırlıklı bir tabanda değer kazanmamış olması. Euromoney anketine göre Deutsche Bank, Citigroup Inc.’den sonra dünyanın ikinci büyük döviz traderı konumunda.

Ruskin, “Döngü bir kez başladıktan sonra faiz spreadlerinde doların lehine bariz bir ayarlama göreceksiniz.Açıkça belli ki bu durum sadece Fed’le ilgili değil, diğer yerlerdeki parasal genişlemeyle de ilgili” dedi.

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.