Dolar her şeye rağmen yükseliyor

Dolar her şeye rağmen yükseliyor

Fed'in 10 yıl aradan sonra ilk kez faiz artışına hazırlanmasıyla kurda yukarı baskı sürüyor. Dolar 2,6460'a kadar yükseldi.

A+A-

Dolar/TL, dolardaki küresel değer kazancının sürmesi ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın faiz indirim baskısı altındaki TCMB'nin kurdaki yükselişi dizginlemek üzere attığı adımların şu ana kadar etkisiz kalması nedeniyle tarihi zirvenin hemen altında seyrediyor.

ABD Başkanı Barack Obama'nın ekonomi danışmanları kurulu başkanı Jason Furman, dolardaki değer artışının ABD ekonomisinin büyümesini zorlaştırdığını söylemesinin ardından dolardaki değer kazancı bir miktar zayıflarken, dolar/TL'deki artış da bir miktar hız kesti.

Bankacılar bundan sonra Erdoğan ile TCMB Başkanı Erdem Başçı arasında yarın gerçekleşmesi beklenen toplantıya odaklanacaklar.

Dolar/TL, bugün 6 Mart'ta test ettiği 2.6470 tarihi zirvesinin hemen altında 2.6460'a kadar yükseldi. Dolar karşısında yüzde 1.5'i aşan değer kaybı yaşayan TL gelişmekte olan para birimleri arasında da en kötü performansı gösterdi. Ancak ABD'den gelen açıklamaların ardından ise kur yönünü aşağı çevirdi hem de negatif ayrışma sona erdi.

Gün içinde en yüksek 2.6460'ı test eden kur TSİ 16:41'de 2.6244/2.6251 seviyesinde işlem gördü.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.