Dolar için korkutan tahmin

Dolar için korkutan tahmin

TD Securities, Doların 2. çeyrek sonunda 7,90 TL ve 3. çeyrek sonunda 8,90 TL seviyesini görmesini beklediklerini vurguladı

A+A-

TCMB Para Politikası Kurulu toplantısı sonrası yapılan açıklamaları değerlendiren TD Securities, "Eğer ihtiyaç duyulur ise ilave ek parasal sıkılaştırma yapılabilir" ifadesinin PPK karar metninden çıkarılmasının piyasalar tarafından negatif şekilde algılandığını bildirdi. 

TD Securities açıklamasında, "USDTRY paritesi üzerinde son haftalarda oluşan yukarı yönlü baskı dikkate alındığında, TCMB'nin PPK karar metninden bu taahhüdü çıkarması TCMB adına kayda değer derecede rehavetini 
ve/veya saflığını gösteriyor" ifadelerini kullandı. 

Yatırım kuruluşu yaptığı değerlendirmede, Türk Lirası için aşağı yönlü görüşlerini devam ettirdiklerini ve USDTRY'nin 2. çeyrek sonunda 7,90 ve 3. çeyrek sonunda 8,90 seviyesini görmesini beklediklerini vurguladı. TD Securities ayrıca TCMB'nin önümüzdeki aylarda faizi artırmaya zorlanacağını ve ağırlıklı ortalama sermaye maliyeti oranının (WACF)
yüzde 30 civarında olacağını öngördü. 

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.