Dolar için rahatlatan yıl sonu tahmini

Dolar için rahatlatan yıl sonu tahmini

Manulife Gelişen Piyasalar Kıdemli Stratejisti Richard Segal Türk Lirası için oldukça iyimser olduğunu söyledi.

A+A-

Manulife Gelişen Piyasalar Kıdemli Stratejisti Richard Segal Türk Lirası için oldukça iyimser olduğunu söyledi.

Segal, “Swap piyasasında likidite kurudu şu an uzun pozisyonda kalmak daha zor ne düşünüyorsun?” sorusuna Segal, “Merkez Bankası bankacılık sistemine bir işaret göndermeye çalışıyor. Çünkü piyasa beklentilerini istikrara kavuşturmak istiyor. Biraz istikrardan sonra normale dönecektir” dedi.

Swap piyasasındaki durumun Cuma veya Pazartesi günü normale döneceğini söyleyen Segal, “Şu anki durum maalesef herkes için rahatsızlık verici… Tabi ki ne olduğuna baktığımız zaman hafta sonu yerel seçimler var. Cuma günü veya en geç pazartesi günü bazı şeyler açığa kavuşacak ve durulacaktır”dedi.

Seçimlerden sonra para piyasasında normalleşme beklediğini söyleyen Segal, “birkaç haftaya kadar piyasalar Türkiye konusunda rahattılar. Türkiye’ye hem tahvil hem de hisse piyasasına tekrar akışların devam etmesini bekleyeceğiz”  dedi.

Segal Merkez Bankası'ndan faiz indirimi beklediğini ancak yıl sonuna kadar 400-500 baz puanlık beklentinin daha altında bir faiz indirimi gerçekleşeceğini söyledi.

Türk Lirası için oldukça iyimser olduğunu söyleyen Segal, “Dolar/TL  yılı 5.30-5.35’lerde kapatabilir. Tabi ki uluslararası şartlar ve Fed’in yönlendirmesi de etkili olacaktır” dedi.

Hafta başında 5.80'in üstünü gören ve Merkez Bankası'nın müdahaleleri ile TL karşısında değer yitiren dolar dün Türkiye piyasaları kapandıktan sonra 5.30'e kadar gerilemişti. Bugün yeniden yükseliş trendine dönen dolar 5.46'nın üstünü gördükten sonra 5.43-45 bandından hareket ediyor

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.