Dolar “istihdam” verisiyle yükselişine ara verdi

Dolar “istihdam” verisiyle yükselişine ara verdi

ABD Doları, Cuma günü açıklanan tarım dışı istihdam verisi ardından değer kaybetti

A+A-

ABD Doları, Cuma günü açıklanan tarım dışı istihdam verisinin ardından değer kaybederken hisse senetleri ve tahviller dalgalı seyretti. 156,000 seviyesinde açıklanan istihdam verisi, Fed'in 2016 yılında faiz artırımına gideceğine ilişkin beklentilerin korunmasında etkili oldu

Dolar, istihdam verisinin ardından önemli paralar karşısında değer kaybederek, dört günlük yükselişine ara verdi. Kısa vadeli tahviller uzun vadeli tahvillere göre daha iyi performans gösterirken, hisse senetleri yatay seyretti.

Traderlar, söz konusu verinin dünyanın en büyük ekonomisinin yüksek faize dayanıklı olacağını işaret etmesinin ardından, Fed'in Aralık ayına kadar faiz artırımına gideceğine ilişkin beklentilerini artırdı. Tarım dışı istiham verisi 156,000 düzeyinde gelirken, işsizlik oranı yüzde 5'e yükseldi.

New York'ta Bank of America Corp. döviz stratejisti Ian Gordon, “İstihdam raporu Fed'e istihdam artışının güçlü seyrini koruyarak Aralık ayında gidilecek bir faiz artırımı desteklediğini gösteriyor, fakat işgücüne katılım ve sınırlı ücret artışı faiz artırımının çok yavaş olacağını işaret ediyor” dedi.

Dolar TSİ 16:57'da yen karşısında yüzde 1'e yakın ekside seyretti. 

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.