Dolar son 1.5 ayın en düşüğünde

Dolar son 1.5 ayın en düşüğünde

Dolar/TL, ekonomilerin yeniden açılması ile artan risk iştahının desteği ile 1.5 ayın en düşük seviyesine indi

A+A-

Dolar/TL, ekonomilerin yeniden açılması ile artan risk iştahının desteği ile 1.5 ayın en düşük seviyesine indi. Güne 6.80 seviyesinden başlayan dolar TL karşısında 6.70074'e kadar geriledi. Dolara oranla düşüşün daha sınırlı olduğu euro ise 7.3509'u gördü

Dolar/TL , ekonomilerin yeniden açılmasının küresel ekonomik büyümeye yönelik endişeleri azaltması ve buna bağlı olarak risk iştahındaki artışın etkisi ile 13 Nisan'dan bu yana en düşük seviyesini gördü.

Uluslararası piyasalarda risk bekleyişlerindeki artış, gelişen piyasa paralarının dolar karşısında değer kazanmasına neden olurken, doların G-10 ülkelerinin para birimleri karşısında da değer yitirmesine yol açtı.

Gelişen ülkelerin para birimleri, koronavirüs salgınının yayılma hızının azaldığına ilişkin işaretlerin geldiği bir ortamda, kürsel piyasalarda artan risk iştahının desteği ile, hisse senetleri ile birlikte yükseldi.

Etiketler : , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.