Dolar son 6 ayın zirvesinde

Dolar son 6 ayın zirvesinde

Tüm dünyada yükselen dolar TL karşısında da 2.19'u aşarak son 6 ayın en yüksek seviyesine yükseldi

A+A-

Tüm dünyada yükselen dolar TL karşısında da 2.19'u aşarak son 6 ayın en yüksek seviyesine yükseldi. Dün gece Türkiye piyasaları kapalıyken 2.18'i geçen sabah ise 2.17'nin üstünde açılan dolar yükselişin devam etmesiyle 2.19 seviyesini de geçti. 

Yatırımcıların, ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz artırımları için görüşlerinin, bankanın yaptığı bir araştırma ile uyuşmadığını göstermesi sonrası dolarda global olarak başlayan değer kazancının devam etmesiyle dolar/TL de yükselişini sürdürüyor.

Dolar, San Francisco Fed'in dün yayınladığı bir araştırmanın ardından bugün para birimleri sepeti karşısında 14 ayın yeni en yüksek seviyesinde işlem gördü. Çalışmaya göre yatırımcılar bankanın faizleri daha uzun süre düşük tutup daha yavaş artırmasını bekliyorlar.

Geçen hafta 2.1545'e kadar gerileyen ancak 2.15 seviyesini aşağı kıramayan ve bu nedenle yönünü tekrar yukarı çeviren dolar/TL dün akşam 2.1660 civarında işlem görüyordu. Dolar en son yerel seçimler sırasında 2.19 seviyesini görmüştü

Öte yandan Türkiye ekonomisi açısından önemli diğer bir gösterge olan euro/dolar paritesi de geriliyor. Euro,  bugün dolar karşısında 1.2860 ile 14 ayın yeni en düşük seviyesine geriledi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.