Dolar tezkere ile 5.81'i euro 6.39'u geçti

Dolar tezkere ile 5.81'i euro 6.39'u geçti

Türk Lirası TBMM'ye sunulan tezkere ve Trump'ın Türkiye hakkındaki paylaşımı ile yüzde 2'ye yakın değer yitirdi

A+A-

ABD'nin Türkiye'nin Suriye'ye müdahalesine yeşil ışık yakması ve müdahil olmayacağını açıklaması ile güne başlayan piyasalarda döviz akşam saatlerinde TBMM'ye gönderilen tezkere ve ABD Başkanı Trump'ın Türkiye'yi tehdit eden sosyal medya paylaşımı ile birlikte hızla yükseldi.

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabını yaptığı açıklamada Türkiye'yi, Suriye'ye düzenlenmesi muhtemel harekatla ilgili tehdit ederken, "Eğer Türkiye benim eşsiz bilgeliğim dahilinde sınır dışında sayacağım bir şey yaparsa, Türkiye'nin ekonomisini yok ederim ve mahvederim (bunu daha önce de yaptım)" yazdı.

Irak ve Suriye'ye sınır ötesi operasyon yapmak için Cumhurbaşkanlığına yetki tanıyan tezkere, 4 Ekim itibarı ile TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Yarın TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek tezkerenin süresinin 1 yıl daha uzatılması öngörülüyor. 

Gelişmenin ardından güne tedirgin başlayan ve 5.7072 bandında hareket eden dolar yurtiçi piyasaların kapanışına doğru hızla yükseldi ve TSI 18:30'da yüzde 1.73 primle 5.8174'ü gördü. Aynı saatte euro 6.3960'a yükseldi.

 

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.