Dolar TL karşısında rekor seviyede

Dolar TL karşısında rekor seviyede

Türk Lirasının dolar ve euro karşısındaki kayıpları sabah saatlerinden itibaren sürüyor.

A+A-

Dolar/TL piyasaların kapalı olduğu dün 2.7343'e kadar yükselmesinin ardından bu sabah güne 2,70'in üzerinde başladı.

Ancak yükselişini sürdüren dolar öğle saatlerinde yeniden 2,74'ü aştı. Dolar 2,7424'e çıkarak rekorunu yeniledi. Sepet bazında TL de 2,85'i aşarak tarihi zirveye çıktı. 

Öte yandan Euro da, Türk Lirası karşısında yükselmeye devam ediyor. Euro iç piyasada 2,97'yi aşarak Mayıs 2014'ten bu yana en yüksek düzeye çıktı. Euro gün içinde en yüksek 2,9774'ü gördü.

Uzmanlar seçim sonuçlarına ilişkin belirsizliğin TL'de yarattığı satış baskısı devam ederken, TCMB'nin TL'deki değer kaybına siyasi nedenlerle gerekli tepkiyi gösteremeyeceği endişesi satışın daha da belirginleşmesine neden olduğunu belirtiyor.

Bankacılar bugün petrol fiyatlarının yükselmesinin de TL'deki değer kaybında etkili olduğunu belirtirken, TCMB'nin piyasadaki satışı kontrol altına almak adına bugüne kadar attığı dolaylı ve etkisi sınırlı olan adımlara daha etkili olacak bir adım eklememesi halinde kurdaki yükselişin devam edebileceğini belirtiyorlar. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.