Dolar yen karşısında 3 haftanın zirvesini gördü

Dolar yen karşısında 3 haftanın zirvesini gördü

Dolar ticaret iyimserliğiyle yen karşısında üç haftanın en yüksek seviyesini gördü.

A+A-

Dolar, ABD ile Çin arasında uzun süredir devam eden ticaret anlaşmazlığının yakın zamanda çözüme kavuşabileceği yönündeki beklentilerin etkisiyle Cuma günkü işlemlerde yen karşısında üç haftanın en yüksek seviyesini gördü.

Dolar güvenli varlık olarak anılan Japon Yeni karşısında bu haftaki işlemlerde yaklaşık yüzde 0.85 değer kazandı. Güçlü ABD verileriyle risk iştahındaki iyileşme de dolardaki yükselişi destekledi.

Dünyanın en büyük iki ekonomisi arasındaki ticaret savaşı, finansal piyasalar için geçen yıl önemli bir dikkat kaybı oldu. Özellikle riskli varlıklar ticaret anlaşmazlığından kaynaklı endişelerden olumsuz etkilendi.

ABD'de Cuma günü açıklanacak Mart ayı tarım dışı istihdam raporu doların seyri üzerinde etkili olabilir. Veride medyan beklentisi istihdamın söz konusu dönemde 177 bin artış kaydedeceği yönünde.

Dolar, Cuma günkü işlemlerde önceki seanstaki kazançlarını genişleterek yen karşısında 111.80 ile 15 Mart'tan bu yana en yüksek seviyesini gördü. Dolar/yen paritesi TSİ 09:40'ta yüzde 0.17 artıda 111.68'den işlem gördü.

Doların önemli paralar karşısındaki değerini ölçen Dolar Endeksi (DXY) önceki seansta 97.338 seviyesine kadar tırmandı. Gösterge endeks, Cuma günü 97.202 puan oldu.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.