Dolar yükseldi, oyun konsollarına zam geldi

Dolar yükseldi, oyun konsollarına zam geldi

Son günlerde doların hızlı yükselişinin ardından birçok ürün gibi Xbox konsollarına da zam gecikmedi. 7.500 TL'den satılan Xbox Series X, 9.499 TL'ye satılıyor.

A+A-

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz yıl Microsoft'un yeni nesil oyun konsolu Xbox Series çıkışını yapmıştı. Çıkışında ekstra vergiler ve yüksek kur sebebiyle 8.000 TL civarında fiyata sahip olan Xbox Series X, ekstra verginin kaldırılması ve kurun düşmesiyle fiyat düşürülmüştü. Şimdi ise fiyatlar daha da yükseldi.

Kurdaki artıştan önce 7.500 TL'ye satılan Xbox Series X, şu anda 9.499 TL'ye satılıyor. 3.500 TL civarında satışta olan Xbox Series S ise 5.599 TL'ye satılıyor. Doların yükselişinin devam ettiğini de hatırlatmakta fayda var. Yani ilerleyen süreçte konsollarda daha fazla zam görebiliriz. Xbox Series X'in yurt dışı fiyatı 500 dolar, Series S'in yurt dışı fiyatı da 300 dolar. 

Bu zamların ardından PlayStation 5'e de mutlaka zam gelecektir ancak şu anda stok bulunmadığı için PlayStation 5'in zamlı fiyatını stoklar açılana kadar öğrenemeyeceğiz gibi duruyor. Ancak büyük ihtimalle PS5 de 9.500 TL olacaktır.