Dolar yükselişini sürdürüyor

Dolar yükselişini sürdürüyor

Türk Lirası'nda bayram sonrası başlayan kayıp devam ediyor.

A+A-

Türk Lirası'nda bayram sonrası başlayan kayıp devam ediyor. 8 Ağustos'ta 5.45 TL'nin altını gören dolar dün 5.65'e kadar yükseldikten sonra bugün 5.7490'ı gördü. Bayram öncesi 6.11'e kadar gerileyen euro ise bugün 6.3723'ü gördü.

Uzmanlar, TL sadece son iki gündeki yüzde 3'lük kayıpta Merkez Bankası'nın karşılıklar düzenlemesi, üç büyükşehir belediyesine yapılan operasyon ve Suriye'deki son gelişmelerin etkili olduğunu belirtiyor 

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), zorunlu karşılıklarda değişikliğe giderek ‘kredi büyümesi’ kriteri getirmişti. Değişiklikle, kredi büyümesi yüzde 10 ile yüzde 20 arasında (referans değerler) olan bankalar için Türk lirası zorunlu karşılık oranlarının 1 yıl ve 1 yıldan uzun vadeli mevduat/katılım fonu ile 3 yıldan uzun vadeli diğer yükümlülükler hariç tüm vade dilimlerinde yüzde 2 olarak uygulanacağı duyurulmuştu.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.