Dolarda FED iyimserliği baskıya dönebilir

Dolarda FED iyimserliği baskıya dönebilir

Geçen hafta FED ve TCMB'den gelen açıklamalarla dalgalanan dolar 2.88 TL seviyesinde dengelendi. Bu hafta gelecek verilerle daha dalgalı bir seyir izlenebilir

A+A-

Geçen ortasında Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasının (TCMB) aldığı faiz kararı izlense de kur tarafında ciddi bir hareketlilik görülmedi. Merkez günlük olarak bankalara borç verdiği faiz oranında 25 baz puanlık bir indirime giderek 10.75’lik faizi 10.50’ye çekti. Fakat daha agresif bir sadeleşme adımının gelmemesi ve aynı zamanda sıkı duruşun halen sürdürüleceğine dair yapılan vurgu TL varlıklarını güçlü tutmaya yetti ve kur 2.88’lerde dengelendi. Diğer taraftan ABD Merkez Bankası (FED) üyelerinin yaptığı şahin tonda açıklamalar da fiyatlandı. Faiz artırım sürecine dair yapılan şahin tondaki açıklamalarda kurdaki düşüşleri sınırlandıran bir etki yarattı.

Bu hafta ABD tarafında Çekirdek Kişisel Tüketim Giderleri Fiyat Endeksi (PCE Enflasyon) ve kritik Mart ayı Tarım Dışı İstihdam verisi piyasaya yön verebilir. Beklentilerin üzerinde açıklanacak veriler sonrası dolar yine yönünü yukarı çevirebilir ve piyasada oynaklık artabilir.

Yani verilerin seyrine göre FED iyimserliği, FED baskısına dönüşebilir. İç piyasada da 2015 Türkiye 2015 ve 4.çeyrek büyüme rakamları ön planda olacak. Teknik görünümde ise kurun hala düşüş trendinde olduğunu görüyoruz. Önümüzdeki hafta 2.8900-2.9040 direnç bölgesi geçilmediği sürece geri çekilme sürebilir. 2.8600 desteği üzerinde kalıcılık sağlanamazsa satışlar 2.8390’a kadar devam edebilir.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.