Dolarda yükseliş trendi sona mı erdi?

Dolarda yükseliş trendi sona mı erdi?

Haftalardır dünyadaki diğer para birimlerine karşı güçlenen dolarda yükseliş trendi bitti mi?

A+A-

Bazı kurumlar şahin Fed, küresel resesyon endişeleri ve Avrupa'da artan jeopolitik risklerin dolar talebini artırmasını bekliyor.

JPMorgan'dan Iain Stealey doların hangi gerekçeyle zayıflayacağını saptamanın şu an için zor olduğunu belirterek "Fed henüz terminal faize ulaşmadı. Ayrıca ABD ekonomisi diğer ekonomilere kıyasla daha dirençli görünüyor." yorumunu yaptı.

Fed'in agresif faiz artışlarıyla ABD dolarında 4 aydır yaşanan ralli, Japonya'dan Şili'ye kadar birçok ülkenin para birimlerini korumak için çeşitli adımlar atmasına neden olmuş, ancak bu adımların etkisi de sınırlı olmuştu.

"Dönüm noktası görülmedi"

New York'taki Brown Brothers Harriman'da Döviz Stratejisti olan Win Thin, doların Fed'in gelecek haftaki toplantısı öncesi konsolide olabileceğini belirterek "Temel göstergeler dolar için olumlu kalmaya devam ediyor" ifadesini kullandı.

Tokyo'daki Fivestar Asset Management'tan Hideo Shimomura da dolarda rallinin henüz bitmediğini belirtiyor. Uzman "Dolar için henüz dönüm noktasını gördüğümüzü düşünmüyorum. Fed'in faizleri ne kadar süre artıracağını net bir şekilde görmeden yükselişin sonuna gelmeyeceğiz" diye konuştu.

Dolarda yükseliş trendinin tersine döneceğini düşünen kurumlar da var.

Sumitomo Mitsui Trust Bank'tan Ayako Sera "doların zirveyi görüp görmediğini anlamak zaman alacak. Ancak şu anki koşullar zirvenin görülmüş olabileceğine işaret ediyor" diye konuştu.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi 3 seans üst üste düşüşün ardından bugün yüzde 0,1 yükselişte.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler