Doların güç kaybetmesiyle altın fiyatları yükselişe geçti

Doların güç kaybetmesiyle altın fiyatları yükselişe geçti

İngiltere'nin tahvil kararı sonrası zayıflayan dolardan destek bulan altın fiyatları haftayı yükselişle kapatmaya hazırlanıyor.

A+A-

Altın, doların haftayı düşüşle kapatmaya hazırlanmasından destek bularak yükselişini sürdürdü.

1.673 dolar seviyesini test eden altın bu haftayı primle kapatmaya hazırlanıyor.

Spot altın, İngiltere Merkez Bankası’nın tahvil alım programını açıklamasıyla altı ayın en büyük günlük yükselişini kaydetmesinin öncesinde dalgalı bir hafta geçirerek 2,5 yılın en düşük seviyesini görmüştü.

Dolar Salı gününden beri zayıflayarak genellikle para birimiyle negatif korelasyona sahip değerli metale destek veriyor.

Yine de güvenli varlık bu yıl Mart ayında gördüğü zirvesinde neredeyse yüzde 20 kaybetti ve
gelen ABD verileri sonrası Fed yetkililerinden gelen şahin açıklamalarla piyasa aktörlerinin dikkatinin Fed'in daha agresif bir sıkılaşma ihtimali üzerinde olacağı ve değerli metalin daha fazla baskıyla karşılaşabileceği belirtiliyor.

Perşembe günü beklenenden daha iyi gelen enflasyon göstergeleri ABD ekonomisinin daha fazla Fed sıkılaştırmasını kaldırabileceğini gösterdi.

Haftalık işsizlik maaşı başvuruları da Nisan ayından bu yana en düşük seviyesine gerileyerek sıkı bir işgücü piyasasına işaret etti.

Fitch, “Altın fiyatları, küresel ekonomiyi çevreleyen sayısı risk nedeniyle rekabet eden ekonomik güçler tarafından belirlenmeye devam diyor ancak bu sorunların etkisinin artık aşağı yönlü olduğuna inanıyoruz. Ukrayna savaşında çatışmalar ilerledikçe kayda değer fiyat dalgalanmaları beklense de altın fiyatlarının önümüzdeki yıllarda Kovid öncesi döneme kıyasla yüksek kalmasını bekliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler