Dominic Frisby: Altın tutun ama yükselmesine çok bel bağlamayın

Dominic Frisby: Altın tutun ama yükselmesine çok bel bağlamayın

FlyingFrisby.com'un yazarı Dominic Frisby, altın yatırımıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Altının uzun vadede tutulması gerektiğini dile getiren Frisby, kısa vadede altından yükseliş beklenilmemesi gerektiğini de belirtti.

A+A-

Frisby altın fiyatlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. "Net servetinizin en fazla yüzde beşini ya da onunu altına yatırıp sonra da yükselmemesini ummak gerektiğine inananlardanım" diyen Frisby, metalin bir değer saklama aracı olarak uzun ömürlü olduğuna dikkat çekti ve şu sözleri kaydetti: "Altın içgüdüsü insan ırkının en köklü ticari içgüdüsüdür. Özetle, işte bu yüzden altın sahibi olmalısınız: çünkü başka hiçbir maddede olmayan bir kalıcılığı var."

Frisby, kültür savaşları ve diğer çatışmaların arttığına dikkat çekerek, altının en iyi sisteme güvenin düşük olduğu zamanlarda işlediğini söyledi.

Frisby, "Finansal krizler giderek daha da sıklaşıyor gibi görünüyor," dedi. "Sisteme duyulan güvenin genel olarak erozyona uğradığını hissedebiliyorsunuz." dedi.

Frisby bir Bitcoin hayranı ve yatırımcıların her ikisini de tutması gerektiğine inanıyor.

Frisby, "Altın ve Bitcoin arasında gerçek bir kuşak farkı var. Bitcoin en harika eğitim aracı olduğunu kanıtladı. İnsanları itibari para ve paranın doğası konusunda eğitti."

İlgili Haberler