Döviz Erdoğan'ın açıklamasıyla yükseldi, borsa geriledi

Döviz Erdoğan'ın açıklamasıyla yükseldi, borsa geriledi

Golan Tepeleri hakkında ABD Başkanı'nın açıklamaları sonrası tansiyon yükseliyor

A+A-

FED toplantısı sonrası gelişen ülke paralarına karşı değer yitiren dolar Türk Lirası'na karşı değer kazanmayı sürdürüyor. Dün IMF'in açıklamasından sonra bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Golan Tepeleri konusunda ABD Başkanı Trump'a verdiği yanıt Türk Lirası'nın değer kaybetmesine Borsa İstanbul'da BIST 100 Endeksi'nin sert düşmesine neden oldu.

Güne yükselişle başlayan ve 103 bin 755 puanı gören BIST 100 Endeksi Erdoğan'ın açıklaması sonrası yaklaşık 2 bin 700  puanlık kayıpla 101 bin 18 puana kadar geriledi. Endeks 101 bin 500 puan üstünde dengelenmeye çalışırken hisse senetlerinin ilk seanstaki kaybı yüzde 1.81 oldu.

FED sonrası diğer para birimleri karşısında değer yitiren ve dün TL karşısında 5.46'dan kapaanan dolar ise Erdoğan'ın açıklaması sonrası 5.5812'ye kadar yükseldi. Dün 6.22'den kapanan euro ise 6.32 seviyesinin üstünü gördü.

 

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.