Döviz güne sakin başladı

Döviz güne sakin başladı

Geçen hafta 2.64'ün üstünü test eden dolar bu haftaya 2.63 seviyesine yakın başladı

A+A-

Geçen hafta 2.64'ün üstünü test eden dolar bu haftaya 2.63 seviyesine yakın başladı. Euro 2.85, sepet ise 2.7379 seviyelerinden güne başlangıç yaptı.

Analistler uluslararası piyasalarda FED'in atacağı adımların yurt içinde ise ekonomi yönetiminden gelecek açıklamaların döviz piyasasında günün seyrini belirleyecğini ifade ediyor.

TL'de yılbaşından bu yana dolar karşısında yaşanan yüzde 12'lik değer kaybı ile aşırı satış bölgesine girildiğini belirten uzmanlar, trendin devamının veya geri dönmesinin para politikası ile ekonomi yönetimi arasındaki "faiz-kur" farklılaşmasının sonucuna göre belli olacağını belirtiyor.

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında başlayan Bakanlar Kurulu toplantısı konu ile ilgili yapılacak açıklama ile, yine Erdoğan'ın Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı ile bu hafta içinde yapması beklenen toplantının tarihinin netleşmesi piyasalar tarafından yakından takip ediliyor.

Erdoğan, cumartesi günü Gaziahtep'te yaptığı açıklamada önümüzdeki günlerde ekonomi yönetimi ile faiz ve kur hakkında görüşeceğini açıklamış ve kurdaki yükselişi çözmesi gerekenin Merkez Bankası olduğunu söylemişti.

 

DOLARDA YÜKSELİŞ KAYGISI SÜRÜYOR

MERKEZ'DEN BANKALARA DÖVİZ DESTEĞİ

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.