Döviz sözleşmeleri fiyat adımı düşürüldü

Döviz sözleşmeleri fiyat adımı düşürüldü

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) döviz sözleşmelerinin minimum fiyat adımını düşürüldü.

A+A-

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) döviz sözleşmelerinin minimum fiyat adımını düşürüldü. Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamaya göre, Borsa İstanbul'un bölgesinin en likit ve yüksek ürün çeşitliliğine sahip türev ürünler piyasası olan VİOP'da döviz vadeli işlem sözleşmelerinde fiyat adımı, 14 Kasım 2014 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere "0.0005"den (5pips) "0.0001"e (1pips) düşürüldü.

Yeni düzenleme ile "dolar/TL" ve "euro/TL" vadeli işlem sözleşmelerinde yapılan minimum fiyat adımı değişikliği tüm vadeler için geçerli olacak.

Hedef likiditenin artırılması

Döviz vadeli işlem sözleşmelerinde fiyat adımının düşürülerek spot piyasa ile daha uyumlu hale gelinmesi, fiyat kotasyonlarında esneklik sağlanarak aktif işlem yapan yatırımcıların VİOP'ta daha fazla işlem yapmaları ve likiditenin artması hedefleniyor.

Borsa İstanbul VİOP, döviz vadeli işlem sözleşmelerini Türkiye FX piyasasının fiyat oluşumunda en önemli referansı yapma konusunda iyileştirmelere devam etmeyi, bu kapsamda döviz opsiyon sözleşmelerinde de yeni piyasa yapıcılık programı ile Türkiye'nin önde gelen banka ve aracı kurumlarının likidite sağlayıcı ya da piyasa yapıcı olmalarını hedefliyor. Yüksek dış ticaret hacmine sahip reel sektör şirketlerinin etkin risk yönetimi yapmaları ve rekabet güçlerini arttırmalarının önemli faktörlerinden olan likit ve şeffaf bir döviz piyasasının oluşturulmasında bundan sonra da piyasa ile işbirliği içinde yeniliklerin devam etmesi planlanıyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.