Dövizdeki yükseliş, birçok üründe satışları artırdı

Dövizdeki yükseliş, birçok üründe satışları artırdı

Dövizdeki yükselişle fiyatların zamlanacağı beklentisi, birçok üründe satışları artırdı

A+A-

Dövizdeki yükselişle fiyatların zamlanacağı beklentisi, birçok  üründe satışları artırdı. İhtiyacını zamsız fiyattan almak isteyen  tüketiciler mağazalarda yoğunluk oluşturdu.

Dünya gazetesinden Selenay Yağcı'nın haberine göre, kurdaki hızlı  yükseliş, zam beklentisini artırdı, tüketici alışverişi öne çekti. Kur  artışının ilk olarak yansıtıldığı otomotiv sektöründeki yüzde 10’a  varan fiyat artışından sonra, ithal ağırlıklı teknoloji, kozmetik ve  hızlı tüketim ürünlerinde de zam beklentisi oluştu. Hafta sonu bu  ürünlerin satışında ciddi bir hareketlilik yaşandı. Beyaz eşya ve  teknolojide zam gelmesini bekleyen tüketici ertelediği talebini  harekete geçirirken, tuvalet kağıdı, saç boyası, bakım kremleri,  deterjan ve şampuan gibi ürünlerde ise stok yaptı. Beyaz eşyada yüzde 20’lere varan haftalık artış yaşanırken, teknolojide bu artışlar yüzde 30’ları buldu. En çok satışı yapılan ürünlerden biri de cep  telefonları oldu.


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.