Dow Jones, Nasdaq ve S&P 500 faiz kaygısıyla geriledi

Dow Jones, Nasdaq ve S&P 500 faiz kaygısıyla geriledi

Kapanışta Dow Jones endeksi, yüzde 0,10 azalışla 33.891,02 puana geriledi.

A+A-

New York borsası, ABD'de geçen hafta açıklanan makroekonomik verilerin ardından ABD Merkez Bankasının (Fed) daha fazla faiz artırımına gidebileceğine dair endişelerin artmasıyla haftanın ilk işlem gününü düşüşle tamamladı.

Kapanışta Dow Jones endeksi, yüzde 0,10 azalışla 33.891,02 puana geriledi.

S&P 500 endeksi yüzde 0,61 azalarak 4.111,08 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 1 kayıpla 11.887,45 puana indi.

ABD'de geçen hafta özellikle istihdam verisinin güçlü gelmesi sonrası ABD Merkez Bankasının (Fed) "şahin" politikalarını beklenenden daha uzun süre uygulayabileceğine ilişkin endişelerle piyasalarda gün boyu negatif bir seyir izlendi.

Fed yetkililerinin para politikasına ilişkin açıklamaları önem kazanırken, Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, Bloomberg'e verdiği röportajda, güçlü gelen istihdam raporunun Fed'in faiz oranını beklenenden daha yüksek bir seviyeye çıkarma olasılığını artırdığını belirtti.

Ocak ayı istihdam verisinin anormal bir okuma olup olmadığının araştırılması gerektiğini kaydeden Bostic, Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) gerekirse 50 baz puanlık bir artışa dönmeyi düşünebileceğini ancak bunu beklemediğini ifade etti.

Analistler, Fed Başkanı Jerome Powell'ın yarın Washington Ekonomi Kulübü'nde yapacağı konuşmanın takip edileceğini belirterek, Powell'ın konuşmasında Fed'in ekonomiyi soğutmak için mali koşulları daha ne kadar sıkılaştırabileceğine dair ipuçlarının aranacağını kaydetti.