Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq karışık seyirle kapandı

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq karışık seyirle kapandı

New York borsası, resesyon endişelerinin güçlenmesiyle günü karışık seyirle tamamladı.

A+A-

Kapanışta Dow Jones endeksi yüzde 0,24 artışla 33.482,72 puana çıktı. S&P 500 endeksi yüzde 0,25 azalarak 4.090,38 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 1,07 kayıpla 11.996,86 puana indi.

ABD'de zayıf gelen ekonomik veriler resesyon endişelerini artırırken pay piyasalarında karışık bir seyir izlendi.

Ülkede dün, Mayıs 2021'den bu yana ilk kez 10 milyonun altına inen JOLTS Açık İş Sayısı verisinin ardından bugün de özel sektör istihdamı beklentilerin altında kaldı.

ADP Araştırma Enstitüsünün verilerine göre, ABD'de özel sektör istihdamı, martta 145 bin kişiyle piyasa beklentilerinin altında artış kaydetti. Aynı dönemde yıllık ücret artışı ise yüzde 7,2'den yüzde 6,9'a geriledi.

Analistler, ADP özel sektör istihdamının yanı sıra cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam verisinin piyasaların durumuna daha net ışık tutmasının beklendiğini, söz konusu verinin varlık fiyatlarında oynaklığı artırabileceğini belirtti.

Ayrıca ABD'de Tedarik Yönetim Enstitüsü (ISM) imalat dışı endeksi de martta aylık bazda 3,9 puan azalışla 51,2'ye düşerek beklentilerin altında kaldı.

Fed yetkililerinin açıklamaları da takip edilmeye devam edilirken, Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, faizlerin bir miktar daha yükseltilmesi sonrasında sabit tutulmasının beklendiğini kaydetti.

Bankacılık sektöründeki gerilimin faiz patikasındaki belirsizliği artırdığına işaret eden Mester, Fed'in mayısta faiz artırıp artırmayacağını söylemek için çok erken olduğunu söyledi.

Öte yandan, merkezi Arizona'da bulunan bölgesel bankalardan Western Alliance Bancorporation, bankacılık krizinden korkan müşterilerin paralarını çekmesiyle, ilk çeyrekte mevduatlarının 2022 sonuna kıyasla yüzde 11 azaldığını bildirdi. Bankanın mevduatlarının azaldığını açıklaması sonrası hisseleri yüzde 12'nin üzerinde değer kaybetti.

İlgili Haberler