Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq vadeli işlemlerde yükselişte

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq vadeli işlemlerde yükselişte

New York borsasında endeks vadeli işlemler borç tavanı konusunda gelişme sağlanacağı beklentilerinin artmasıyla yükselişte

A+A-

ABD hisse senedi vadeli işlemleri, borç tavanı görüşmelerinin bir çözüm üreteceği umuduyla yatırımcılar arasında yaygınlaşan iyimserlikle, Salı günü yaşanan satışların ardından toparlanma moduna geçti.

S&P 500 %0.29 artarken, Dow Jones Endüstri Ortalaması %0.32 kazandı. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq Bileşik endeksi ise %0.19 değer kazandı. Wall Street, Beyaz Saray ve Kongre liderlerinin yaklaşmakta olan ABD borç temerrütünü önlemek için bir anlaşma yapmaya çalıştığı süreçte tedirgin bir bekleyiş içinde.

Hazine Sekreteri Janet Yellen ve bazı yetkililer, bir temerrüt durumunda ABD ekonomisi üzerindeki yıkıcı etkiler konusunda uyarıda bulunmuştu.

Çarşamba sabahı, 30 yıllık Hazine bonosunun getirisi %3.84'e düştü. 10 yıllık tahvilin getirisi %3.52'ye düştü, iki yıllık tahvilin getirisi ise genel olarak %4.08'de sabit kaldı. Dolar endeksi güçlendi, altın fiyatları düştü.

Başkan Biden, önümüzdeki günlerde McCarthy ile iletişimde kalmayı planlıyor. Görüşmelerde herhangi bir ilerleme, piyasaları potansiyel olarak etkileyebilir,.

Target (TGT) ve The TJX Companies, Inc. (TJX) dahil olmak üzere bir dizi şirket bilançoları ile gündemde. Target (TGT), Wall Street'in kar beklentilerini aştı, ancak tüketicilerin harcamalar konusunda temkinli olduklarına dair bir sinyal alındı.

Elektrikli araç üreticisi Tesla, Inc. (TSLA) hisseleri, Salı günkü genel kurul toplantısının ardından yükseldi.

İlgili Haberler